Selectați pagina

Fenomen în creştere printre protestanţii din SUA: Îşi aleg în calitate de pastori, indivizi transgender

Fenomen în creştere printre protestanţii din SUA: Îşi aleg în calitate de pastori, indivizi transgender

Un număr tot mai mare de indivizi care sunt identificați drept „non-binari” au apărut în rândurile clericale din unele culturi protestante din SUA si se pare  ca acest val este în creștere.

Conform dictionarului: „non-binar” are legătură cu, sau este o persoană care identifică sau exprimă o identitate de gen care nu este nici în întregime masculină, nici în întregime feminină.

Iată cateva exemple de persoane transgender hirotonite pastori in culturile lor:

  • În „Biserica” Metodistă Unită în vara lui 2019, M. Barclay a fost mutat din clerul provizoriu și a fost hirotonit în Conferința din Nordul Illinois ca primul diacon metodist unitar non-binar.
    „Biserica” Presbiteraniană nu se lasa nici ea mai prejos și in vara anului trecut il hirotoneste pe Jess Cook (un alt transgender) ca preot in conducerea „bisericii”. Cook este în prezent Directorul de programe și comunicații la More Light Presbyterians LGBTQ neoficial din cadrul PCUSA.
  • În „Biserica” Evanghelică Luterană din America (ELCA), Megan Rohrer este pastor și scriitor. În 2006, Rohrer a fost hirotonit și a devenit „prima persoană deschis transgender / non-binară care a fost hirotonit de „Biserica” Evanghelică Luterana din America.
  • În „Biserica” Unită a lui Hristos, conform profilului statistic al UCC 2019, 0,2% dintre slujitorii hirotoniți sunt transgenderi.

Acești „clerici” explică declinul acestor „biserici” iar timpul va spune dacă este bine sau nu ceea ce se întâmplă acum.

Când oamenii cred lucruri care nu sunt conforme cu realitatea (inclusiv în ceea ce privește sexul lor biologic) în viața lor și în societate, aceasta este definiția unei tulburări mentale.

Sursa: https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2020/02/08/bisericile-protestante-din-sua-isi-hirotonesc-clerici-transgende/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *