Selectați pagina

Experții avertizează că femeile își pierd cei mai buni ani de fertilitate din cauza presiunilor financiare și de carieră

Experții avertizează că femeile își pierd cei mai buni ani de fertilitate din cauza presiunilor financiare și de carieră

Noua tehnologia a conferit femeilor opțiunea de a amâna nașterea pentru a câștiga mai mulți bani. Dar experții avertizează că decizia este însoțită de riscuri, iar promisiunea că femeile pot ‘avea totul’ este una înșelătoare

‘Femeile nu pot avea totul’: Experții avertizează că femeile își pierd cei mai buni ani de fertilitate din cauza presiunilor financiare și de carieră – iar apoi se zbat să conceapă copii atunci când și-i doresc

 • Un studiu recent a constatat că 75% dintre femei își amână maternitatea deoarece nu-și permit să-și întemeieze o familie
 • Dr. Catherine Hood este o consultantă NHS din Londra ce a lucrat timp de ani de zile ajutând cupluri să conceapă
 • Ea avertizează că lucruri precum fertilizarea în vitro nu sunt întotdeauna atât de încurajatoare

Presiunile financiare forțează femeile să-și amâne visurile de maternitate, și multe descoperă că șansele le sunt potrivnice în momentul când își doresc un copil, avertizează un nou studiu.

Femeile americane au înaintat treptat vârsta la care aleg să devină părinți, statisticile oficiale ale Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor arătând că femeile cu vârsta de peste 30 de ani au mai mulți copii comparativ cu cele de peste 20 de ani.

În medie, femeile din SUA au primul copil la vârsta de 28 de ani.

Statisticile sunt oglindite în Marea Britanie, unde numărul de mame mai înaintate în vârstă a crescut în deceniile recente, rata în cazul femeilor între 35 și 39 de ani și de la 40 de ani în sus dublându-se față de anul 1990, conform statisticilor oficiale. Iar astăzi, 54% dintre copii din Marea Britanie sunt născuți de femei trecute de 30 de ani.

Noul studiu a relevat că cele mai mari bariere sunt cele economice, trei sferturi dintre femeile chestionate învinuindu-și poziția financiară.

A fost plasată mai sus decât problemele în găsirea partenerului potrivit, motivatie data de 59% dintre femei pentru amânarea maternității.

Studiul, implicând 1000 de femei cu vârstele între 18-45 de ani, a fost comandat de către The Stork.

Toate femeile chestionate sperau să devină mame, peste jumătate dintre ale (56%) fiind de părere că momentul ideal pentru a întemeia o familie se află între vârstele de 25 și 30 de ani.

Cu toate acestea, trei sferturi au recunoscut că nu face parte din planurile lor decât după vârsta de 30 de ani.

51% au afirmat că planurile lor au fost influențate de carieră, în timp ce 44% că domiciliul este, sau a fost o problemă.

Dar experta în sănătatea feminină, Dr. Catherine Hood, o consultantă NHS din Londra în medicina psihosexuală, ce a lucrat în NHS timp de ani de zile ajutând cupluri să conceapă, spune că multe femei amână maternitatea pentru a descoperi apoi că întâmpină dificultăți în a concepe.

Într-adevăr, statisticile arată că unul din șapte cupluri se zbat să aibă copii.

Și deși asta poate fi datorată unei varietăți de motive afectând oricare dintre parteneri – precum tulburări hormonale ori o concentrație scăzută a spermei – Dr. Hood e de părere că amânarea maternității agravează problema.

‘Atunci când jonglezi cerințele competitive ale finanțelor, carierei, a unei relații iubitoare și fertilitatea ta, e aproape inevitabil să-ți scape ceva.’

‘Adevărul este că fertilitatea este adesea scăpată de sub control și oricât de multă planificare și preparare nu poate schimba faptul că fertilitatea femeilor începe să cadă abrupt și fertilitatea bărbaților nu e cu mult în urmă.’

‘Și mai înspăimântător e faptul că statisticile Colegiului American al Obstreticienilor și Ginecologilor arată că în oricare lună, șansele de a deveni însărcinată la vârsta de 30 de ani sunt de aproximativ 20%. La vârsta de 40 de ani, sunt de doar 5%.’

Ea avertizează: ‘Din nefericire, atunci când ajung la momentul în care se simt într-o poziție bună de a deveni părinte, multe femei descoperă că natura ar avea nevoie de o mână de ajutor.’

Comentariile sale survin la doar câteva zile după ce actrița Eva Longoria a dat naștere la primul copil la vârsta de 43 de ani – în timp ce actrița Rachel Weisz se pregătește să redevină mamă la vârsta de 48 de ani.

Societatea Britanică de Fertilitate a avertizat în trecut că celebritățile ce dau naștere la vârste trecute de 40 de ani dau femeilor speranțe deșarte.

Adevărul despre fertilizarea în vitro

Sondajul The Stork a relevat de asemenea că trei din patru dintre femeile chestionate luau deja în considerare fertilizarea în vitro, ori o considerau o opțiune.

Dr. Hood spune: ‘Deși fertilizarea în vitro este adesea văzută precum o ‘poliță de asigurare’ pentru cupluri mai în vârstă, pentru multe nu poate decât oferi o speranță deșartă. În plus, este alimentată de celebrități ce defilează cu ‘bebeluși miracol’, folosind fertilizarea în vitro sau ovule donate.’

‘Din nefericire, aproape trei din patru (72%) dintre femeile sub 35 de ani ce se supun tratamentului vor avea parte de eșec, iar ratele de succes scad în fiecare an.’

‘Pentru femeile cu vârstele între 35 și 37 de ani, rata de eșec e de 76%; ea ajunge la 82% pentru vârstele de la 38 la 39 de ani iar pentru vârstele între 40 și 42 de ani rata de eșec e de 89%.’

Ea adaugă: ‘Da, aceste statistici sunt deprimante, însă cred că e ceva vital ca cuplurile să fie informate în privința realității fertilizării în vitro și provocările emoționale și financiare ce o însoțesc.’

Aproape jumătate (44%) dintre femeile chestionate de The Stork erau conștiente în privința potențialului de efecte secundare neplăcute, cele mai frecvente preocupări fiind legate de oboseală sau iritabilitate (49%), dureri de cap (42%), transpirație (28%) și agitație (26%).

Și numai una din cinci era conștientă de riscul hiper-stimulării ovariene – cea mai serioasă potențială problemă ce în cazuri rare poate duce la complicații ce pot pune viața în pericol.

Sondajul The Stork a relevat de asemenea impactul psihologic enorm al problemelor de fertilitate, 86% dintre femeile chestionate recunoscând un anumit grad de deprimare.

 • Majoritatea au zis că s-au simțit supărate că alte femei pot concepe fără dificultate (64%).
 • Peste jumătate (52%) au admis că au simțit un eșec datorat faptului că nu au reușit să conceapă.
 • Aproape jumătate au zis că presiunea de a concepe elimina plăcerea din actul sexual (47%).
 • Multe femei au adăugat că problemele de concepere au dus la dificulăți în relațiile cu partenerii, în timp ce 20% au admis că ‘nu se pot gândi decât la concepere’.
 • Peste 40% au zis că se simțeau tot mai anxioase și frustrate cu fiecare lună care trecea fără să conceapă.
 • Peste jumătate au zis că prietenii, familia și colegii evitau în mod deliberat subiectul fertilității când erau în preajmă.
 • Două treimi din cele ce se străduiau să conceapă au spus că evitau evenimente sociale cu prieteni sau rude ce au copii, în timp ce 81% au admis că le venea greu să fie în compania lor.

‘Un lucru ce-l recomand anumitor pacienți de-ai mei ce se străduiesc să conceapă este un dispozitiv denumit The Stork,’ zice Dr. Hood.

‘Dacă unele cupluri devin îngrijorate după câteva luni de încercări, l-aș putea sugera – dispozitivul este unul practic ce-l pot folosi ajutând la reducerea stresului situației.’

‘Sau dacă timpul e în defavoarea ta, și nu crezi că te poți juca cu un an, ar putea fi folosit de la început – sau mai devreme decât mai târziu – pentru a crește numărul de spermatozoizi ce ajung la ovul.’

Dispozitivul poate îmbunătăți potențialul conceperii crescând cantitatea de spermă în tractul genital, ajutând femeile să obțină sperma cât mai aproape de cervix după actul sexual.

Disponibil în SUA, Marea Britanie, Canada și Australia, combină un înveliș asemănător cu un prezervativ cu un capac cervical ce colectează sperma. Un aplicator este utilizat apoi pentru a plasa capacul peste cervix pentru a optimiza șansele de concepere.

Dr. Hood spune: ‘The Stork nu rezolvă problemele de fertilitate, dar cu siguranță poate crește șansele de concepere și costă mult mai puțin decât procedurile clinice.’

‘Orice cuplu ce consideră fertilizarea în vitro ar putea lua în considerare încercarea dispozitivului The Stork timp de un ciclu. Este sigur, simplu, fără a necesita medicamente și comparativ cu fertilizarea în vitro, mult mai puțin invaziv, stresant și costisitor.’

Dispozitivul de $79,99/£99,99 funcționează într-un mod similar cu cea mai utilizată tehnică de fertilizare în vitro – inseminarea intracervicală.

Tehnica de inseminare intracervicală a fost folosită timp de decenii ca o opțiue de tratament eficientă, demonstrată clinic, cu o rată de succes de până la 20%.

Un studiu clinic publicat în jurnalul Surgical Technology International a arătat o concentrație sporită de spermă în cervix după folosirea The Stork comparativ cu raportul sexual natural.

Cantitatea și calitatea spermei a fost analizată utilizând o evaluare ce constituie protocolul standard al Organizației Mondiale a Sănătății. Rezultatele au fost evaluate după ce cuplurile au folosit The Stork comparativ cu rezultatele obișnuite ale acelorași cupluri.

Sursa: http://www.dailymail.co.uk/health/article-5888091/Women-Expert-warns-women-losing-best-years-fertility.html

Traducere: Ortodox Info

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. Gheorghe

  Toate metodele de amanare si contraceptie duc la aparitia cancerului si asta e dovedit medical. Sterilet avortiv, pilule cancerigene si asa mai departe.

  Femeiile trebuie sa-si ocroteasca sanatatea in primul rand inainte de a se aventura la vreo relatie, sau si mai grav la niste metode periculoase.

  Banii nu aduc sanatatea. Pentru ca ,,UNUI BOLNAV NU II FOLOSESTE LA NIMIC UN PAT DIN AUR,,

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii