Selectați pagina

Febră dengue şi malarie: Bolile dispărute încep să reapară în Europa

Febră dengue şi malarie: Bolile dispărute încep să reapară în Europa

În insula portugheză Madeira se înregistrează prima epidemie de febră dengue ce are loc în Europa din 1920 încoace. Doctorii au descoperit până acum peste 1.600 de cazuri.
În Grecia au fost înregistrate 20 de cazuri de malarie în 2011, iar în 2012 au fost semnalate 8 cazuri.
Malaria era o boală endemică (specifică doar unor anumite regiuni ale lumii) în Grecia, fiind eliminată oficial în 1974.

Combinaţia temperaturilor ridicate, a imigranţilor din zone tropicale şi a bugetelor reduse ale departamentelor medicale alimentează reapariţia unor boli transmise de ţânţari ce dispăruseră din Europa, scrie publicaţia “New Scientist”, citată de site-ul Descopera.ro.

Mai multe ţări au fost afectate de criza financiară ce a lovit Europa şi de afecţiunile aduse de oamenii şi insectele din ţările tropicale.

De asemenea, reducerile bugetare ce au avut loc în sistemul medical din Grecia au redus capacitatea de a ţine sub control malaria.
Agenţiile medicale anunţă că este necesar ca bugetele medicale să fie menţinute intacte, altfel existând riscul ca malaria să devină o prezenţă constantă în insulele greceşti.

Sursa: descopera.ro

1 Comentariu

  1. marele Păcătos

    Vor apărea toate bolile care anterior au fost dispărute, pentru ca să se curăţească sufletele oamenilor!

    Aşa DUMNEZEU îngăduie!

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *