Selectați pagina

Farmaciile vor putea fi amplasate oriunde, fără nici un fel de restricții

Farmaciile vor putea fi amplasate oriunde, fără nici un fel de restricții

Farmaciile vor putea fi amplasate fără restricții. Astfel, proiectul de lege care vizează activitatea farmaceutică a fost aprobat în lectură finală, relatează NOI.md.

Prin această lege se propune excluderea restricțiilor de amplasare a acestora pe o anumită distanță sau ca acestea să fie înființate la un anumit număr de populație.

Potrivit documentului, au fost abrogate modificările făcute la Lege încă în 2011, prin care s-a stabilit ca farmaciile să fie amplasate la o distanță de cel puțin 250 de metri de la o altă farmacie existentă sau ca acestea să fie înființate după normative demografice, o farmacie la trei-patru mii de locuitori. Mai exact, este vorba de prevederile de la art. 19 alin. (4), (5), (6), conform cărora:

Farmaciile (filialele) nou-fondate vor fi amplasate la o distanţă de cel puţin 250 de metri (cale accesibilă) de la farmacia (filiala) existentă şi la o distanţă de cel puţin 500 de metri (cale accesibilă) de la farmacia existentă cu funcţie de preparare a medicamentelor extemporale.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.