Selectați pagina

Fanarul nu se arată deranjat că un activist LGBT a participat la consiliul episcopilor alături de ierarhii ucraineni schismatici

Fanarul nu se arată deranjat că un activist LGBT a participat la consiliul episcopilor alături de ierarhii ucraineni schismatici

Binecunoscutul activist LGBT, Ivan Ryabchiy, a participat la consiliul episcopilor „biserici ortodoxe ucrainene”, alături de ierarhii acestei biserici schismatice și de o delegație numeroasă, venită din partea Patriarhiei Constantinopolului. Consiliul a avut loc la catedrala Sfânta Sofia, din Kiev, pe 14 decembrie 2019, după cum relatează eadaily.com

După acest eveniment devine evident motivul pentru care Dumenko susține că „Biserica Ortodoxă Ucraineană” este o „biserică deschisă”, conform unui comentariu de pe pagina de facebook a Patriarhiei Constantinopolului.

Reamintim, de asemenea, faptul că în decembrie anul trecut, Epifanie Dumenko, primatul schismaticei „biserici ortodoxe ucrainene” a declarat că biserica trebuie să-și reconsidere poziția cu privire la problemele LGBT și să nu urmeze exemplul Bisericii Ruse.

În plus, organizația Gay Pride a fost printre primele care a oferit felicitări „biserici ortodoxe ucrainene”, după consilul de unificare, din 15 decembrie, în urma căruia s-au unit schismatica Patriarhie de Kiev cu schismatica biserică ortodoxă autocefală din Ucraina.

Ryabchiy este un jurnalist fermecător, cel care a tradus din limba franceză literatură contemporană, filozofică și de ficțiune, liderul mișcării LGBT din Ucraina. Acesta a participat la consiliu în calitate de translator, pentru episcopul Mikhail(Filip) de Laroche.

Episcopul Filip de Laroche este fost ierarh al Patriarhiei Kievului, care în luna mai și-a declarat supunerea față de mitropolia franceză a Patriarhiei Constantinopolului, în conformitate cu condițiile acordării tomosului „bisericii ortodoxe ucrainene”, condiții care interzic ca aceasta să aibă parohii în străinătate, cu toate că, nu toate comunitățile s-au supus acestei reguli.

Potrivit eadaily.com, activistul LGBT se declară, un naționalist ucrainean înflăcărat care a fost anterior apropiat si de conducerea Patriarhiei Kievului. El a fost chiar premiat de „Patriarhul” Filaret Denisenko în 2016 „pentru merite speciale aduse în renașterea spiritualității din Ucraina”.

În propria sa postare de pe Facebook, „Arhiepiscopul” Evstraty Zorya , șeful adjunct al departamentului pentru relații bisericești externe al BOaU, care este adesea însărcinat să încerce să aplaneze multe dintre conflictele acesteia, nu a oferit acum niciun răspuns la situație.

În schimb acesta a remarcat că utilizatorul de Facebook care l-a identificat inițial pe Ryabchiy știa deja cine este acesta dar și detaliile biografiei sale ceea ce „spune mult mai multe despre el”.

Sursa: https://orthochristian.com/126558.html

Traducere: Ortodox Info.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.