Selectați pagina

Fanar, 6-9 februarie 2013. Al VIII-lea Sobor ecumenic preconizat pentru 2016!

Fanar, 6-9 februarie 2013. Al VIII-lea Sobor ecumenic preconizat pentru 2016!

Sinaxa-Pan-Ortodoxa-2014In ce-a de-a doua zi a Sinaxei Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, care se desfasoara în aceste zile în vechea cetate a Constantinopolului, delegaţiile Bisericilor Ortodoxe s-au reunit în şedinţa plenară la Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, la sediul Patriarhiei Ecumenice. Conform unui raport al agentiei de stiri oficiale a Patriarhiei Romane, lucrările pe marginea unor aspecte ce privesc pregătirea viitorului Sinod Panortodox au continuat.

Delegaţii fiecărei Biserici au luat cuvântul şi au prezentat propuneri pentru pregătirea siorganizarea  Sinodului Pan Ortodox

Conform informatiilor primite de la Sinaxa Intâistătătorilor Ortodocsi, care se desfasoara in prezent la Istanbul, se pare ca decizia organizarii Marelui Sinod Pan-Ortodox în anul 2016 este deja luata.

Pentru aceasta, va urma sa fie infiintata o comisie (/comitet) pregatitoare, care sa se ocupe de toate aspectele necesare organizarii Marelui Sinod. Aceasta va funcționa, de asemenea, ca secretariat al Bisericilor Ortodoxe Rasaritene pentru Marele  Sinod.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *