Selectați pagina

Factura fiscală emisă de către agenții economici va fi eliberată în mod obligatoriu în format electronic din 1 iulie 2020

Factura fiscală emisă de către agenții economici va fi eliberată în mod obligatoriu în format electronic din 1 iulie 2020

Factura fiscală emisă de către agenții economici în cadrul operațiunilor de achiziții publice va fi eliberată în mod obligatoriu în format electronic din 1 iulie 2020.

Parlamentul a aprobat în prima lectură, în ședința de vineri, 12 iulie, modificarea termenului de punere în aplicare a normei respective, substituind data de 1 iulie 2019 cu 1 iulie 2020, transmite IPN.

Autorul proiectului, deputatul Igor Munteanu, a declarat că implementarea facturii electronice necesită aplicarea semnăturii electronice, capacități sporite de stocare, procesare rapidă a datelor, fapt ce implică dezvoltări adiționale de sistem și resurse umane calificate.

„Avem o înțelegere deplină cu Ministerul Finanțelor și cu Inspectoratul Fiscal să nu fie aplicate sancțiuni în mod retroactiv începând cu 1 iulie. Toată lumea înțelege gravitatea acestei situații și acțiunea noastră legislativă este așteptată și de către producători, și de către autoritatea care gestionează politicile fiscale în acest domeniu”, a notat Igor Munteanu.

Proiectul, care prevede modificări la Codul Fiscal, urmează să fie votat în lectură finală.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.