Selectați pagina

Factura fiscală emisă de către agenții economici va fi eliberată în mod obligatoriu în format electronic din 1 iulie 2020

Factura fiscală emisă de către agenții economici va fi eliberată în mod obligatoriu în format electronic din 1 iulie 2020

Factura fiscală emisă de către agenții economici în cadrul operațiunilor de achiziții publice va fi eliberată în mod obligatoriu în format electronic din 1 iulie 2020.

Parlamentul a aprobat în prima lectură, în ședința de vineri, 12 iulie, modificarea termenului de punere în aplicare a normei respective, substituind data de 1 iulie 2019 cu 1 iulie 2020, transmite IPN.

Autorul proiectului, deputatul Igor Munteanu, a declarat că implementarea facturii electronice necesită aplicarea semnăturii electronice, capacități sporite de stocare, procesare rapidă a datelor, fapt ce implică dezvoltări adiționale de sistem și resurse umane calificate.

„Avem o înțelegere deplină cu Ministerul Finanțelor și cu Inspectoratul Fiscal să nu fie aplicate sancțiuni în mod retroactiv începând cu 1 iulie. Toată lumea înțelege gravitatea acestei situații și acțiunea noastră legislativă este așteptată și de către producători, și de către autoritatea care gestionează politicile fiscale în acest domeniu”, a notat Igor Munteanu.

Proiectul, care prevede modificări la Codul Fiscal, urmează să fie votat în lectură finală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *