Selectați pagina

Facebook va putea identifica persoanele din imagini chiar dacă au feţele acoperite

Facebook va putea identifica persoanele din imagini chiar dacă au feţele acoperite

facebookUtilă pentru organizarea albumelor de imagini şi foarte apreciată de utilizatorii care obişnuiesc să încarce colecţii mari de poze pe Facebook, funcţia de recunoaştere facială va deveni şi mai eficientă în viitorul apropiat.

Potrivit dezvăluirilor făcute în publicaţia New Scientist, Facebook testează un nou algoritm experimental care permite identificarea chiar şi acelor persoane ale căror feţe nu sunt vizibile în imagini, folosind în schimb pentru identificare numeroase alte trăsături de fizionomie. Potrivit declaraţiilor făcute de Yann LeCun, liderul echipei artificial intelligence team din cadrul Facebook, sistemul ˝îl poate recunoaşte cu uşurinţă pe Mark Zuckerberg, deoarece acesta poartă mereu acelaşi tricou de culoare gri˝. Altfel spus, sistemul va putea identifica persoanele din imagini şi pe baza ţinutei de îmbrăcăminte, mai ales atunci când aceleaşi haine sunt purtate în mod repetat.

Potrivit echipei de dezvoltatori, noul algoritm experimental oferă acurateţe de până la 83%, suficient pentru a compensa neajunsurile funcţiei pentru recunoaştere facială, aşa cum este implementată în prezent.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.