Selectați pagina

Facebook e intruziv și știe chiar și la ce psihiatru mergi

Facebook e intruziv și știe chiar și la ce psihiatru mergi

Abilitățile Facebook de a identifica oamenii pe care e posibil să îi știm, pe care ni-i trimite, apoi, ca sugestii, e uneori tare dubioasă.

Ei bine, a existat un caz similar, povestit de Kashmir Hill pentru Fusion. Lisa este un psihiatru care folosește Facebook rar și de obicei pentru evenimente. Vara trecută, a observat că rețeaua socială îi recomandă să adauge la prieteni pacienți, fapt ce a surprins-o mai ales pentru că nu își publicase mailul sau numărul de telefon.

Majoritatea pacieților ei sunt în vârstă, dar unul dintre ei are în jur de 30 de ani și e snowboarder. În mod normal, Facebook îi recomanda oameni de aceeași vârstă și eventual cu aceleași hobby-uri, până când a început să îi afișeze pacienți ai aceluiași psihiatru la care merge. Lisa spune că e un mare eșec în ceea ce privește protejarea intimității. „Am pacienți cu HIV, oameni suicidali și femei în relații violente”, care, în mod evident, probabil vor să rămână în anonimat.

Aparent, misterul a fost elucidat. Lisa își introdusese, la un moment dat, numărul de telefon. Dacă oferi rețelei sociale acces la contactele din telefon, acele informații vor fi folosite pentru a-ți face recomandări de „împrietenire” virtuală. Ar putea fi vorba despre un algoritm folosit pentru a analiza această rețea formată din numerele de telefon, care stabilește că toți oamenii care o împărtășesc se cunosc între ei.

Un purtător de cuvânt al Facebook nu a putut confirma această teorie, totuși. Acesta a spus că gigantul tech nu are suficiente informații pentru a stabili de ce pacienții Lisei primesc aceste recomandări. Acesta a spus că „People You May Know” depinde de o varietate de factori, inclusiv prietenii comuni, informațiile legate de muncă și educație, contactele și nu numai. Un lucru e clar: bula albastră știe prea multe despre noi.

Sursa: playtech.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.