Selectați pagina

Extremismul ar putea fi pedepsit penal. Cei care îl vor promova riscă amenzi de zeci de mii de lei şi chiar închisoare

Extremismul ar putea fi pedepsit penal. Cei care îl vor promova riscă amenzi de zeci de mii de lei şi chiar închisoare

Extremismul ar putea fi pedepsit penal. Un proiect de lege ce urmează să completeze Codul Penal va fi examinat în curând de Guvern. Documentul a fost elaborat de Ministerul Justiţiei la propunerea Serviciului de Informaţii.

[youtube]http://youtu.be/XzDZXh7VyKc[/youtube]

Potrivit proiectului de lege, persoanele fizice care vor adera, în calitate de membru, la o organizaţie extremistă se vor alege cu o amendă de până la 14.000 de lei sau închisoare de până la trei ani. Persoanele juridice riscă, însă, amenzi de până la 100.000 de lei.

De asemenea, cei care vor crea şi conduce o organizaţie extremistă vor fi sancţionaţi cu până la 20.000 de lei sau cu închisoare de până la cinci ani. Amenzile pentru persoanele juridice se vor ridica până la 140.000 de lei.

Vor fi pedepsiţi şi cei care vor răspândi şi utiliza materiale ce pot avea caracter extremist. Astfel, amenzile pentru persoanele fizice vor fi de până la 14.000 de lei sau închisoare de până la un an, iar cele juridice riscă amenzi similare altor sancţiuni.

Propagarea ideologiei naziste, rasiste sau xenofobe şi răspândirea simbolurilor acestora va fi sancţionată cu până la 10.000 de lei sau închisoare de până la trei ani, iar persoanele juridice riscă amenzi de până la 140 de mii de lei. O lege care interzice extremismul în ţara noastră a fost aprobată încă în 2003. Documentul nu prevede însă şi sancţiuni.

Sursa: publika.md

Pentru extremism se va face închisoare

E posibil că extremismul va fi pedepsit cu amenzi usturătoare, sau chiar închisoare.

Bățul are două capete. Această lege este una din condițiile pe care și le-a asumat guvernarea vasală în fața suveranilor europeni. Extremism va fi considerat tot ce vor spune europenii că-i extremis, în procesul de „armonizare” a legislației locale cu cea europeană.

Extremistă este o ideologie care diferă de ideologia oficială într-o societate, sau care încalcă normele morale stabilite într-o societate. Într-o societate liberală, orice ideie care vine în contradicție cu liberalismul este extremistă, pe când într-o societate mai autoritară, orice ideie liberală este extremistă. Liberalii de acum urmează a fi înlocuiți în 2014 cu comuniștii, și atunci ei singuri vor cădea sub incidența legii pe care urmează să o voteze acum. Comuniștii, atunci când vor băga pe unioniști în închisori vor da din umeri și vor zice: această lege am moștenit-o de la liberali, nu știm nimic.

Dacă acum se consideră moral să fii homosexual, și antimoral să fii homofob (cel puțin potrivit normelor europene), când vor veni comuniștii, homosexualii vor fi numiți extremiști, pentru că încalcă normele morale stabilite de sute de ani în Moldova. Așa că, dacă acum homosexualii pot și să susțină această lege, probabil că peste câțiva ani vor regreta adoptarea ei.

Eu nu sunt extremist, și nici nu fac parte dintr-o organizație extremistă, dar sunt împotriva acestei inițiative care va pedepsi cu închisoarea faptul de liberă exprimare. Nici măcar în Lituania, unde a concertat Gazmanov, iar un jurnalist a spus că ar fi vrut ca toți spectatorii să fi fost stropiți cu acid sulfuric, împotriva acelui jurnalist nu s-a pornit cauză penală, el spunând că doar și-a exprimat opinia proprie.

În fine, vom trăi și vom vedea.

Autor: Sergiu Badan

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. marele Păcătos

  la fel aşa şi pe Creştinii Ortodocşi îi vor sancţiona.

  asta împotriva Ortodocşilor şi se face, camuflat cu extremism apoi se va arăta pe faţă rădăcinile sataniste împotriva robilor Lui Hristos.

  Creştinii (dacă) se vor pronunţa împotriva răzvrătirii moral-spirituale, avem s-o păţim.

  Împotriva sistemului este imposibil să te lupţi.
  Poţi fi în adevăr, şi acolo vei suferi.

  Răspuns
 2. Matei

  Mai grav e ceea ce se face in tara vecina, Romania: liste cu enoriasii din fiecare parohie. Iar noi nu suntem departe de asa ceva.
  Scopul? Cred ca e prea evident.
  Continuam sa dormitam? Alegerea ne apartine, cit inca nu e tirziu.

  Răspuns
  • marele Păcătos

   “liste cu enoriasii din fiecare parohie”

   păi, lupilor trebuie să fie făcută o reclamă, un aviz cu nume prenume şi fotografia + adresa parohiei.

   însă dacă mai toţi dorm, ni se dă după merit.

   în Rusia la fel se practică aşa fel de monitorizare a creştinilor.

   ce fel de dosare? ANATEMA tuturor lupilor care fac îndosarierea enoriaşilor ar trebui să se dea.

   În gura mare trebuie de spus tuturor că în nici un caz să nu spună nimeni nimic.

   degeaba totuşi fac agitaţie.. mai toţi îs codaţi.. deja nu văd această problemă, prigoană dacă va fi – se vor salva cei cu cod.
   a dacă nu va fi prigoană fizică – vor merge să primească în continuare şi biometrice şi cip şi pecete.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii