Selectați pagina

Extrema dreaptă olandeză propune închiderea tuturor moscheilor și interzicerea Coranului

Extrema dreaptă olandeză propune închiderea tuturor moscheilor și interzicerea Coranului

Geert WildersPartidul olandez de extremă dreapta PVV, condus de xenofobul Geert Wilders și care se află în fruntea sondajelor de opinie înaintea alegerilor generale din martie 2017, propune închiderea tuturor moscheilor și interzicerea Coranului, transmite vineri EFE, preluată de Agerpres.

Partidul a publicat un program electoral pe o singură pagină pe perioada 2017-2021, intitulat ‘Olanda este din nou a noastră’, în care figurează 11 puncte prioritare, majoritatea dintre ele centrându-se pe ceea ce Wilders numește ‘deislamizarea’ țării.

În cazul în care va câștiga alegerile din martie 2017 sau va face parte dintr-un guvern de coaliție, PVV dorește să închidă toate centrele pentru refugiați, toate moscheile și toate școlile islamice și să interzică Coranul, potrivit programului difuzat de postul public de televiziune NOS.

Printre cele 11 puncte ale programului său electoral, Wilders dorește ‘să-i închidă preventiv’ pe musulmanii radicali, să le retragă dubla cetățenie și să-i expulzeze din țară pe delincvenți și să împiedice întoarcerea în Olanda a combatanților care au călătorit în Siria pentru a se alătura grupării teroriste Stat Islamic (SI).

PVV nu dorește să mai intre în țară și alți solicitanți de azil sau migranți din țările musulmane, motiv pentru care vrea ‘să închidă frontierele’. Partidul antiimigrație mai militează — așa cum a făcut-o în nenumărate rânduri în trecut — și pentru ieșirea Olandei din Uniunea Europeană, urmând exemplul Marii Britanii, și pentru promovarea democrației directe prin organizarea de referendumuri cu forță juridică obligatorie.

Pe plan economic, Wilders propune revenirea la vârsta de pensionare de 65 de ani, în loc de 67 de ani, și limitarea cheltuielilor destinate ajutoarelor pentru dezvoltare, turbinelor eoliene, artei și inovației. În schimb, politicianul olandez dorește creșterea cheltuielilor destinate poliției, forțelor armate și azilelor de bătrâni.

Controversatul lider al PVV susține că Olanda nu trebuie ‘să mai finanțeze lumea și persoanele pe care nu le dorim aici’, potrivit NOS. Într-un mesaj adresat olandezilor, Wilders insistă că ‘Olanda trebuie să fie din nou a noastră’ și pune la dispoziția potențialilor săi alegători o adresă de e-mail unde să comenteze programul său electoral.

Sondajele de opinie arată că PVV va fi partidul cel mai votat la scrutinul de anul viitor, dar analiștii consideră că este puțin probabil ca formațiunea să fie invitată să facă parte dintr-un guvern deoarece majoritatea forțelor politice au anunțat că nu agreează o coaliție cu Wilders, potrivit portalului de știri DutchNews.

2 Comentarii

 1. gheorghi

  Mai trebuie si altele… nu e de ajuns!

  Răspuns
 2. Oleg

  Fratilor as dori sa va propun spre lectura un articol in limba rusa. Este o traducere a unei scrisori a arhimandritului Epifanie Theodoropoulos catre un parinte care dorea sa opreasca pomenirea patriarhului Athenagora. Si de ce extreme il sfatuia sa se fereasca. El incuviinteza intreruperea pomenirii pe baza 15 canon, ci doar atentioneaza asupra unor momente periculoase care ne pasc. mie personal m-a fost de folos. Doamne ajuta.
  http://drevnievremena.blogspot.md/2016/08/blog-post_15.html

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *