Selectați pagina

Experţi europeni implicaţi activ în promovarea drepturilor copiilor în Moldova. Oare despre obligaţii li se vobeşte la fel?

Experţi europeni implicaţi activ în promovarea drepturilor copiilor în Moldova. Oare despre obligaţii li se vobeşte la fel?

Cităm ştirea apărută pe portalul trm.md:

Copiii, mai informaţi despre drepturile lor.

Elevi, scriitori, pictori şi experţi ai Consiliului Europei şi-au dat astăzi întâlnire la Biblioteca Ion Creangă din Chişinău, pentru a discuta despre drepturile copiilor şi importanţa de a le cunoaşte. Evenimentul a fost organizat pentru a sărbători în prealabil Ziua Internaţională a Copilului.

Copiii au avut parte de mai multe activităţi interactive, cum ar fi ateliere de lectură şi dezbateri, la care, împreună cu părinţii, au vizionat filme despre cele mai importante drepturi ale lor.

„ Copiii au dreptul la viaţă, la nume, la hrană, la familie. Avem dreptul ca să fim protejaţi împotriva abuzării sexuale”, „Fiecare are dreptul la un sprijin, la iubire, la înţelegere şi fiecare trebuie respectat”, „Copiii toţi au dreptul la educaţie, la învăţătură”, „Să poată proteja, să ştie că pot apela la adulţi de încredere în situaţii dificile, siguri nu trebuie să uită de responsabilitate”, au spus copii.

„Pe lângă acele două ateliere de lectură : atelierele de lectură cu scriitoarea Claudia Partole şi ilustratoarea de carte, Stela Popa Damaschin, Consiliul Europei va oferi copiilor şi părinţilor lor mai multe materiale promoţionale despre drepturile copiilor şi fiecare copilor va primi un paşaport despre drepturile copiilor”, a precizat directorul adjunct al Bibliotecii pentru copii „Ion Creangă”, Eugen Bejan.

Şeful Oficiului Consiliului Europei în Chişinău spune că instituţia pe care o reprezintă va lansa de curând un proiect de prevenire a abuzului sexual împotriva copiilor, în şcolile din ţară.

„Un exemplu concret este elaborarea unor materiale informative, concepute special pentru copii de vârsta foarte mică, privind atingerile pe care copii le primesc din partea adulţilor şi aceste materiale conţin un limbaj accesibil, noi vom vorbi cu copii, cu părinţii în grădiniţe, şcoli”, a declarat şeful oficiului a Consiliului Europei în Chişinău, Wiliam Masolin.

Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la înfiinţarea Consiliului Europei, cea mai importantă organizaţie continentală în domeniul drepturilor omului, ce include 47 de state.

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *