Selectați pagina

Există o înşelare a diavolului numită «Credinţa fără Dumnezeu»

Există o înşelare a diavolului numită «Credinţa fără Dumnezeu»

Exista o inselare a diavolului pe care eu o numesc « Credinta fara Dumnezeu ».

In ce consta aceasta inselare si de unde porneste ea ?

Ea porneste de la preluarea unor cuvinte ale Mantuitorului si rastalmacirea lor : « Cereti si vi se va da !» „Toate sînt cu putinţă celui ce crede!” Dacă veţi avea credinţă cît un grăunte de muştar şi veţi zice muntelui acestuia: «Mută-te!», se va muta şi nimic nu vă va fi cu neputinţă”, « Toate cate cereti rugandu-va, sa credeti ca le-ati primit, si le veti avea ».

Oamenii fara Dumnezeu ce au zis atunci ? « Daca credem cu adevarat, vom dobandi tot ceea ce vrem.  Totul este sa cerem ceva cu credinta, ca sa avem apoi acel ceva ». Astfel acesti oameni considera ca aceasta este o lege generala a universului (denumita de ei « Legea Atractiei Universale »):  « Daca crezi cu tarie in ceva, atunci universul se pune in miscare pentru a-ti indeplini cererea ».

Iar Dumnezeu este scos complet din aceasta ecuatie, fiind inlocuit cu ceva impersonal, nedefinit (universul). Cu alte cuvinte, lumea nu ar mai trebui sa aiba nevoie de Dumnezeu, caci legile universului sunt cele care conduc lumea, iar tot ce realizeaza omul se poate face doar prin puterea lui individuala.  Iata inselarea diavolului !

Legea Atractiei Universale a castigat in ultimul timp milioane de adepti, fapt ingrijorator, deoarece este opusa invataturii crestin-ortodoxe.

Unii oameni uita ca fara Dumnezeu nu putem face nimic, ca intregul univers si legile lui sunt facute de catre Dumnezeu, ca intelepciunea omeneasca e nebunie in fata lui Dumnezeu.

Au fost scrise nenumarate carti amagitoare si distrugatoare pentru suflet, considerate in lume drept bestseller-uri, precum « Puterea extraordinara a subconstientului meu » de Joseph Murphy si „The Secret” (Secretul) de Rhonda Byrne.

Ce spune de fapt Legea atractiei universale, care este de fapt o noua inventie a doctrinei new- age, doctrina pusa in slujba subjugarii oamenilor de catre elitele care vor sa instaureze Noua Ordine Mondiala?

Bazata pe ideea de « gandire pozitiva »,  fara insa a se reduce la aceasta, ea are urmatoarele principii :

1) Sa consideri ca esti un magnet, care prin gandurile si emotiile emise de tine atragi lucruri, persoane si situatii in concordanta cu felul lor: gindurile pozitive atrag lucruri bune, iar cele negative situatii neplacute. De aici concluzia ca, fiecare om este de fapt creatorul propriei sale realitati, ca fiecare om poate recrea universul care-l inconjoara cu puterea mintii sale.

Cu alte cuvinte, omul este singurul Dumnezeu, care prin puterea sa poate sa-si determine singur existenta, dupa vointa sa. Astfel se exacerbeaza mandria omului, in opozitie cu invatatura crestin-ortodoxa, potrivit careia smerenia este cea mai importanta virtute a omului. Mandria l-a transformat pe inger in diavol. Se uita ca mandria a fost primul si cel mai mare pacat in ceruri, cand ingerul Lucifer s-a rasculat in fata lui Dumnezeu, asemuindu-se Lui si spunand ca este la fel de puternic ca El. Pentru mandria lui, ingerul Lucifer_de altfel cel mai plin de slava dintre toti ingerii_ a fost pedepsit de Dumnezeu fiind alungat din Rai.  Ajuns pe pamant si devenind diavol invata de atunci oamenii sa fie mandri, asemenea lui.  Atunci cand vor voi sa-si explice de unde le vin necazurile in viata, oamenii ar trebui sa-si aduca aminte ca : « Dumnezeu sta impotriva celor mandri ».

2) Sa consideri ca tot ceea ce te inconjoara are efect asupra vietii tale, determinandu-ti existenta;  ca urmare, trebuie sa elimini din jurul tau tot ceea ce ti-ar putea influenta negativ gandirea, sentimentele si starile de spirit.

Cu alte cuvinte, important in viata este sa elimini stresul, nu sa lupti impotriva patimilor si se te feresti de pacate, respectand poruncile lui Dumnezeu.

3) Sa te iubesti pe tine insuti, sa-ti accepti corpul si personalitatea asa cum sunt ele, pentru a putea sa dai tot ce e mai bun din tine.

Cu alte cuvinte sa te accepti si sa te iubesti asa cum esti, pacatos, fara sa incerci sa fii desavarsit asemenea lui Hristos-Dumnezeu, care a aratat Calea desavarsirii omului in lume.  Asadar, in contradictie totala cu invatatura crestin ortodoxa, potrivit careia toata Legea si proorocii se cuprind in doua porunci : » Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau », si « Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti ».

4) Sa vizualizezi obiectivul pe care doresti sa-l atingi, concentrandu-ti gândurile numai asupra lui, zi de zi.  Astfel telul tau va trece de la constient in subconstient, unde va fi preluat ca realitate. Si apoi se intampla un miracol! Se ivesc oportunitati, iti vin idei, intilnesti oameni care te pot ajuta.

Care este explicatia in Legea Atractiei? Se presupune ca subconstientul ar avea o putere foarte mare, procesele constiente din creier ocupand doar 5-10% din capacitatea lui de lucru. In subconstient chipurile ar fi ascuns geniul omului si tot ceea ce este legat de creativitatea umana.  Prin urmare, geniul fiecarui om s-ar afla la purtator. Conform Legii atractiei, greseala pe care cei mai mulţi oameni o fac este aceea ca isi concentreaza gândurile fie asupra a ceea nu vor sau nu au , fie pe pastrarea a ceea ce deja au dobandit si nu asupra a ceea ce isi doresc in viitor sa realizeze.

Cu alte cuvinte, ce te invata Legea Atractiei ? Sa-ti faci mereu voia proprie (nu voia lui Dumnezeu), concentrandu-ti toata ziua gandurile la ce vrei sa obtii (uitand complet de Dumnezeu). Ce spune rugaciunea « Tatal nostru » ? « Faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant » Nu spune nicidecum : « faca-se voia noastra proprie ». Si cum sa facem voia lui Dumnezeu ? Indeplinind poruncile lui Dumnezeu si ascultand de preotul nostru duhovnic, care este chiar vocea Domnului. Nicidecum sa facem voia noastra. Cine si-a facut voia si nu a ascultat de voia lui Dumnezeu ? Ingerul Lucifer, Adam si Eva si multi altii pomeniti in Sfanta Scriptura. Pentru aceasta toti au fost pedepsiti de Dumnezeu, si toti asemenea lor vor avea aceeasi soarta .

Asemanator cu lampa din povestea lui Aladin, care odata lustruita elibereaza duhul ce-i indeplineste orice dorinta, tot asa, potrivit Legii atractiei, omul ar trebui doar sa-si acceseze subconstientul pentru a elibera geniul din el.

Aici ar mai trebui sa precizez ceva : Mantuitorul ne-a invatat « Cercetati duhurile ! » Astfel, rugaciunea catre Dumnezeu este o convorbire cu Dumnezeu, o cale de a intra in legatura cu El.   Atunci cand ne rugam cu credinta, intram in comuniune cu Dumnezeu si putem capata har de la El.  In mod asemanator,  o mantra hindusa catre o zeitate pagana este o cale de a intra in comuniune cu acea zeitate, care nu este alceva decat un diavol.  In acest fel diavolul respectiv poate sa intre in noi,  putem fi diavolizati. Si diavolii au puteri mari, folosite ca sa amageasca oamenii si apoi sa-i inrobeasca.

Asadar conteaza cum te rogi, la cine te rogi, conteaza de la cine iti vin puterile.

Ganditi-va: daca cineva se roaga la Dumnezeu sa fie bogat, este o rugaciune bine primita de Dumnezeu? Oare nu a spus Dumnezeu ca « mai degraba va intra o camila prin urechea acului, decat un bogat in Imparatia lui Dumnezeu » ? Cine oare va aduce la indeplinire o asemenea rugaciune pentru imbogatire ? Bineinteles diavolul, caci « banul este ochiul dracului ».

Un alt exemplu : Ai o boala incurabila, esti pe moarte si vrei sa-ti salveti viata cu orice pret. Trebuie sa stii ca moartea este plata pacatului, ca moartea a lasat-o Dumnezeu pe pamant pentru ca pacatul in lume sa nu fie nemuritor. Deci pentru a scapa de moarte ar trebui sa scapi de pacate, sa te caiesti pentru ele, sa te spovedesti si sa te schimbi radical, sa fii alt om, urmand calea lui Hristos.  Apoi sa te rogi neincetat la Dumnezeu pentru sanatatea si mantuirea ta. Iar Acesta, vazand schimbarea ta in bine, si numai daca va fi si voia Lui (daca nu are alta lucrare cu tine), te poate insanatosi.

Dar altii aleg alta cale : nu parasesc pacatul, duc aceeasi viata pacatoasa, fiind gata sa-si vanda sufletul diavolului pentru a fi iarasi sanatosi.  Astfel se duc la unii vindecatori care au rezultate spectaculoase (unii dintre ei pot lucra cu puterea diavolului). Si diavolul te face sanatos, cu pretul sufletului tau, pe care l-ai vandut pastrand aceeasi viata pacatoasa.  Chiar si o astfel de insanatosire s-ar face tot cu ingaduinta lui Dumnezeu. Dumnezeu a mai acordat o sansa pacatosului sa se indrepte. Dar atat timp cat omul este pe calea pacatului e in pericol de moarte. Pentru ca Dumnezeu a spus :« Cel care vrea sa-si scape viata, o va pierde, iar cel care isi va da viata pentru Mine, va avea viata vesnica ».

5) Sa treci la actiune, numai dupa ce ai ales, din multiplele oportunitati, calea cea mai buna pentru a-ti realiza obiectivul.  In acest moment intreg Universul va lupta alaturi de tine pentru a-ti indeplini scopurile.

6) Sa fii recunoscator, sa te bucuri de ceea ce ai si sa lupti in continuare pentru a dobandi ceea ce-ti doresti.

Cu alte cuvinte, sa te bucuri de ceea ce ai agonisit (fara sa faci milostenie la saraci), si sa-ti indeplinesti dorintele mereu crescande de marire si inavutire.

In concluzie, Legea Atractiei Universale functioneaza oricum :

– daca cererile si rugaciunile omului sunt in concordanta cu voia si cu poruncile lui Dumnezeu, Dumnezeu le implineste ;

– daca cererile si rugaciunile omului sunt contrare cu voia si cu poruncile lui Dumnezeu, diavolul le implineste (spre pierzania omului).

In functie de ce ceri, in cine crezi si cui te rogi, voia ta poate sa-ti fie indeplinita ori de Dumnezeu, ori de diavol.  Astfel, Legea Atractiei chiar are un caracter universal, insa poate fi folosita ori spre mantuirea oamenilor, ori spre pierzania lor.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.