Profesorul Tengiz Tsertsvadze a remarcat reacţia corectă a Bisericii Ortodoxe Georgiene şi a credincioșilor acesteia la recomandările autorităţilor privind restricţiile de carantină.

După sărbătorirea Paştelui în Georgia nu a existat o creştere a infecţiilor cu coronavirus. Despre acest lucru a anunţat pe 4 mai 2020 directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Tbilisi, Tengiz Tsertsvadze.

La recomandarea autorităţilor, Biserica însuşi a luat o poziţie foarte corectă şi bună, astfel că am trecut cu bine de această perioadă, – a remarcat profesorul. – Nu există o creştere a numărului de persoane infectate din cauza sărbătorilor religioase„.

Acesta a subliniat că pînă în prezent în ţară au fost depistate şi localizate toate grupurile principale de infecţie cu coronavirus, ceea ce indică „acţiuni eficiente ale epidemiologilor şi ale medicilor”.

Odată cu introducerea carantinei, Patriarhia Georgiei a numit interdicţia de a merge la biserici – o crimă împotriva lui Dumnezeu, şi a declarat tranşant că nu va închide bisericile.

Prim-ministrul Georgiei, Gheorghe Gahariya, a dat asigurări că bisericile nu vor fi închise în noapte de Paşte, dar a îndemnat credincioşii să arate prudenţă şi să rămînă acasă, pentru a nu pune Biserica într-o situaţie critică.

La rîndul său, preşedintele Georgiei, Salome Zurabishvili, a declarat că nu va merge în acest an la biserică de Învierea Domnului, pentru a nu da „publicului un exemplu de nesupunere”.

Sursa: http://ajaratv.ge/article/58904

https://www.newsgeorgia.ge/cercvadze-religioznye-prazdniki-ne-povlijali-na-chislo-zarazhennyh-koronavirusom/