Aşa-numitul marş al egalităţii, care de fapt e procesiune de promovare a homosexualităţii, s-a încheiat cu bătăi în masă în oraşul Bialystok. Localnicii i-au deposedat pe activiştii homosexuali de ustensiile lor colorate.

Poliţia a reţinut 20 de persoane care au participat la contra-manifestare. Este demn de remarcat faptul că Bialystok este o regiune a Poloniei unde din timpurile vechi trăiesc preponderabil ortodocşi cu rădăcini bieloruse.

Campania de promovare a paradei homosexualilor a fost acoperită de către iniţiativa Gazeta Polska, care a lansat 100 000 de exemplare de stickere cu inscripţia „Zonă fără LGBT„. După ideea celor de la Gazeta Polska astfel de stickere pot fi lipite în locuri în care nu doresc să vadă perverşi sexuali – în magazine, pieţe, zonele de recreere.

Primarul Bialystok, Tadeusz Truskolsky, care a permis parada homosexualilor, a declarat după aceste incidente că se aşteaptă la „o reacţie fermă din partea organelor de stat”.

Eparhia de Bialystok a pubilcat imagini ale poliţiei care agresau contra-manifestanţii marşului homosexualilor, comentînd: „Mii de oameni au primit taina botezului sau a cununiei. Astăzi aceastea au arătat astfel. Cine e deştept va înţelege.

Sursa: https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Marsz-Rownosci-w-Bialymstoku.-Episkopat-potepia-akty-przemocy.-Tusk-komentuje