În urma verificărilor s-a constatat că excursia la Lavra de la Poceaev nu a avut loc, la care se presupune că șase cetățeni ai Republicii Moldova s-ar fi infectat cu noul coronavirus.

Săptămâna trecută pe Internet a apărut informația că șase moldoveni în timpul unei călătorii de pelerinaj la Lavra Adormirea Maicii Domnului de la Poceaev au fost infectați cu noul coronavirus.

La ordinul conducerii Direcției generale a poliției naționale din regiunea Ternopil, sesizarea privind acest fapt a fost introdusă în Jurnalul de înregistrare unificată a cererilor și mesajelor privind infracțiunile săvârșite și au efectuat inspecția faptului, transmite Dosarul 102.

Oamenii legii au verificat informația menționată în articolul în care s-a relatat că un grup de pelerini în număr de 70 de persoane, dintre care câțiva se presupune că s-au infectat cu noul coronavirus în Lavra de la Poceaev, au sosit la mănăstire cu două autobuze.

După discuția cu starețul și cu alte persoane responsabile din Lavră, poliția a aflat că în ultimul timp mai mulți pelerini au venit la mănăstire, dar toți s-au deplasat cu mașini particulare și nu a avut loc nici o excursie cu autobuzul. De asemenea, în mănăstire nu au fost depistate persoane cu simptome de infecție virală.

În raport se menționează că pe teritoriul mănăstirii de la Poceaev funcționează un cabinet medical, se efectuează dezinfectarea permanentă a tuturor încăperilor, iar excursiile sunt suspendate pentru perioada de carantină.

Angajații medicali de la mănăstire au confirmat în procesul verbal că nici o persoană care a vizitat mănăstirea, nici călugării nu s-au adresat cu simptome de infecție virală.

Anterior am relatat faptul că Lavra de la Poceaev a negat informația despre existența coronavirusului în mănăstire, cerând ca mass media care a difuzat date neverificate să își amintească de conștiință și responsabilitate.

Sursa: http://dosie102.te.ua/2020/03/23/pravoohorontsi-pereviryly-informatsiyu-schodo-mozhlyvoho-zarazhennya-hromadyan-moldovy-koronavirusnoyu-infektsijeyu-pid-chas-vidviduvannya-pochajivskoji-lavry/