Selectați pagina

Examenul medical pentru carnetul auto se va desfăşura în condiţii noi

Examenul medical pentru carnetul auto se va desfăşura în condiţii noi

soferiGuvernul a operat modificări în Regulamentul de examinare medicală pentru obţinerea permisului de conducere.

Conducătorii de vehicule vor beneficia de examinare medicală în baza unor reglemetări noi. Potrivit unei hotărâri de Guvern, noile reglementări vor permite cetăţenilor Republicii Moldova să conducă vehicule, inclusiv în spaţiul european şi vor contribui la crearea condiţiilor necesare pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.

Potrivit Proiectului hotărârii Guvernului, au fost introduse modificări pentru conducătorii de vehicule care suferă de afecţiuni oftalmologice, diabet zaharat, epilepsie sau sindromul de apnee în somn. Prevederile reglementează normele medicale în funcţie de formele şi frecvenţa manifestării maladiilor, precum şi stipulează situaţiile în care este admisă conducerea vehiculului pentru aceste persoane.

La fel, în proiect au fost incluse prevederi suplimentare ce ţin de valabilitatea adeverinţei medicale eliberate persoanelor considerate apte pentru conducerea vehiculului. Astfel, termenul de valabilitate a adeverinţei va fi de 10 ani pentru persoanele cu vârsta până la 65 ani şi 3 ani pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Autoritatea medicală competentă va decide în cadrul unei Comisii specializate aptitudinea persoanei pentru conducere, menționând, la necesitate, în adeverința medicală restricțiile cu caracter medical și termenul de valabilitate a adeverinței.

Sursa: sputnik.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке