Selectați pagina

Evrei extremiști au distrus acoperișul și au rupt poarta metocului Mormântului Maicii Domnului din Ghetsimani, încercând să ocupe locul

Evrei extremiști au distrus acoperișul și au rupt poarta metocului Mormântului Maicii Domnului din Ghetsimani, încercând să ocupe locul
mormintul-maicii-domnului-devastat-de-evreiÎn dimineața zilei de marți, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sf. Dimitrie [după vechiul calendar n.tr.],coloniști israelieni, membrii ai organizației de extremă dreaptă, Ateret Cohanim, care au ca obiectiv eliberarea Țarii Sfinte de toate elementele de bază ne-evreiești, au distrus acoperișul și au rupt poarta metocului Mormântului Maicii Domnului din Ghetsimani, care este situat chiar în fața bisericii Învierii, în orașul vechi din Ierusalim, pentru a intra în interiorul clădirii. Este același grup care a încercat să-și însușească un loc aparținând Patriarhiei Ortodoxe [a Ierusalimului n.tr.] în apropierea Bisericii Învierii în 1991: azilul Sfântul Ioan.

Mitropolitul Isihie de Beit Ras, arhiepiscopul Aristarh de Constantina și Isidore de Heliopolis care l-au însoțit pe Preafericitului Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, au protestat foarte puternic împotriva acestei violări a locului, la poliția și justiția Statului Israel, pentru a fi conservată situația bisericilor din Ierusalim. Poliția israeliană, în colaborare cu Patriarhia [Ierusalimului n.tr.], a obligat pe coloniști să evacueze locul, iar a doua zi, evacuarea a fost confirmată printr-un ordin judecătoresc. 

În dimineața zilei de miercuri, 9 noiembrie, Patriarhul Teofil, însoțit de consulul Greciei, Christos Sofianopoulos, și episcopii menționați mai sus, în timpul unei întâlniri cu poliția israeliană, și-a exprimat dorința ca consilierii juridici, ai celor două părți, să lucreze împreună pentru a restabili condițiile ce asigură ca locurile de pelerinaj să fie mai bine protejate de aici înainte împotriva unor astfel de violări. 

Traducere de Roman Ortodox în Franța după:  Orthodoxie.com, Des extrémistes juifs tentent de s’approprier un monastère

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe: