Selectați pagina

Eveniment ecumenist de rang înalt în Eisenstadt, Austria în cadrul “proiectului ecumenist al secolului”

Eveniment ecumenist de rang înalt în Eisenstadt, Austria în cadrul “proiectului ecumenist al secolului”

Cardinalul Curiei Koch la sărbătoarea (Sf.) Martin

Dioceza Eisenstadt vă invită la marea sărbătoare a (Sf.) Martin şi se bucură de un oaspete foarte proeminent și de onoare de rang înalt de la Vatican: Cardinalul Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, care ȋn cadrul (pseudo)-Liturghiei Pontificale,la 11 noiembrie 2018 va predica la Sărbătoare ca și la Academia Sărbătorii în după-amiaza aceleiași zile, unde va susține prelegerea introductivă cu prilejul evenimentului.

Sărbătoarea Sf Martin este, de asemenea, în acest an un punct culminant al evenimentelor şi anului (pseudo)-bisericesc din Burgenland, care il cinsteşte pe Sf. Martin ca patron diecezan al landului: (pseudo)-episcopul Ägidius J. Zsifkovics se bucură deosebit de un vizitator distins de la Vatican: Cardinalul Curiei Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor și „Ministru Ecumenismului“ al Vaticanului, va veni special la sărbătoarea (Sf.) Martin din Eisenstadt.

El va ține Duminica 11 noiembrie 2018, predica în cadrul (pseudo)-Liturghiei Pontificale și prelegerea „Ȋncotro merge ecumenismul global? Evoluții și provocări, obstacole și speranțe“ în cadrul Academiei Sărbătorii de la ora 14 pm la Camera de Comerț Eisenstadt.

Cardinalul Curiei onorează dioceza Eisenstadt

Cardinalul l-a onorat deja la sfârșitul lunii februarie a acestui an pe (pseudo)-Episcopul Zsifkovics pentru angajamentul său de a construi prima mănăstire ortodoxă din Austria, care va fi construită în localitatea St. Andrä din Burgenland. Cardinalul Koch a prezentat împreună cu (pseudo)-Episcopul diecezan de Eisenstadt o donație personală a Papei Francisc în valoare de 100.000 de euro pentru proiectul mănăstirii, prin care (pseudo)-Episcopul Zsifkovics a fost numit simultan mandatar al angajamentulului papal al „proiectulului ecumenist al secolului“ (Cardinalul Koch). Ca parte a ceremoniei „50 de ani de la Legea Ortodoxă în Austria“, unde Cardinalul Koch și (pseudo)-Episcopul Zsifkovics a predat către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I și Mitropolitul Arsenie donația, „Ministrul ecumenismului“ de la Vatican a subliniat importanța Diecezei Eisenstadt în calitate de constructor de poduri in Europa.

Festivalul Academiei cu prilejul sărbătorii (Sf.) Martin

Academia Festivalului de la Sărbătoarea (Sf.) Martin începe la ora 14:00 la Camera de Comerț Eisenstadt. În plus față de vorbitorul principal, Cardinalul Curiei Kurt Koch, vor vorbi mitropolitul ortodox grec Arsenios Kardamakis și superintendentul protestant Manfred Koch.

Sursa ştirii: https://martinus.at/2018/11/05/kurienkardinal-koch-bei-martinsfest

Nota traducătorului: Sf Martin ȋn cinstea căruia se organizează sărbătoarea este ortodox, dinainte de Marea Schismă, mai precis Sf Martin de Tours (acesta s-a născut in apropiere de Eisenstadt, dar ȋntr-o localitate care se află acum ȋn Ungaria, ȋn zona de graniţă cu Austria).

Amintim cum PAPA FRANCISC dă un cec de 100 000 euro pentru construcția PRIMEI MĂNĂSTIRI ORTODOXE din Austria, astfel devenind pşi primul ctitor al ei

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.