Selectați pagina

Europenii învață moldovenii cum să combată fraudele și economia tenebră

Europenii învață moldovenii cum să combată fraudele și economia tenebră

Angajați ai Serviciului Fiscal de Stat au participat la un atelier de lucru cu genericul „Combaterea fraudelor și a economiei tenebre”.

Evenimentul s-a desfășurat pe durata a două zile și a fost organizat de membrii delegației Uniunii Europene în Republica Moldova în cooperare cu SFS.

La întrunire au participat reprezentanți ai delegației Uniunii Europene și ai Ambasadei Republicii Lituania, șefi de direcție din cadrul SFS. Scopul evenimentului l-a constituit schimbul de experiență, îmbunătățirea capacității autorităților moldovene de a depista și preveni fraudele TVA și ale economiei tenebre, cooperarea între autoritățile naționale în procesul de identificare și investigare a fraudelor TVA, implementarea eficientă a reformei SFS, axat pe crearea unei unități cu funcții speciale de aplicare a legii.

În cadrul atelierului, cei prezenți au discutat despre dezvoltarea controlului fiscal în Republica Moldova, despre principalele instrumente utilizate de inspectorii fiscali în combaterea fraudelor TVA, despre crearea unui plan guvernamental de acțiuni de combatere a economiei tenebre; despre cele mai bune metode practice de preîntâmpinare a riscurilor financiare – frauda TVA, scheme frauduloase interconectate și altele.

La finele reuniunii, reprezentanții Ambasadei Lituaniei au efectuat o vizită oficială la Serviciul Fiscal de Stat. În cadrul ei, oficialii au discutat cu cel de-al doilea director adjunct al SFS, Igor Țurcan, despre o colaborare mai intensă pe segmentul administrării fiscale, stabilind repere pentru un eventual schimb de experiență.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *