Selectați pagina

Europa postcreștină: Peste 3.000 de BISERICI vor fi demolate. În locul lor se construiesc nenumărate MOSCHEI…

Europa postcreștină: Peste 3.000 de BISERICI vor fi demolate. În locul lor se construiesc nenumărate MOSCHEI…

Declinul creștinismului practicant în Europa, contracarat în același timp de secularismul maselor și de ateismul militant al elitelor, nu mai este un simplu moft trecător, ci este o certitudine.

Cifrele demonstrează că majoritatea în Europa nu mai sunt creștinii, ci sunt cei ce se declară „fără religie”, pe măsură ce ia amploare un alt fenomen pe Bătrânul Continent și anume islamizarea acestuia. Pe măsură ce numărul de credincioși a scăzut constant în ultimele decade, multe temple au fost practic abandonate, în timp ce numărul moscheilor crește simțitor. Pe de altă parte influența creștinilor în politică este tot mai scăzută, în timp ce politicile umaniste de stânga, puternic influențate de lobby-ul LGBT, domină agenda majorității  guvernelor.

Franța – Conform unui raport al Senatului francez, 2 800 de lăcaşuri de cult vor fi demolate în Franța, multe din acestea cu o vechime de secole. Decizia a fost luată datorită costurilor de restaurare ce sunt mai ridicate decât cele de demolare.

Deputata Marine Le Pen a generat o dispută, spunând că guvernul în loc de a distruge lăcaşurile de cult, ar trebui „să demoleze moscheile radicalilor”. Ea a luat poziție ținând cont de un factor ce nu este luat în seamă de majoritatea mediilor de comunicație. O parte din aceste terenuri sunt vândute grupurilor islamiste ce construiesc moschei pe aceste locuri.

De fapt, sute de noi moschei se construiesc în fiecare an în Europa.

Acestea dispun de o capacitate pentru sute de mii de tineri musulmani, născuți în Europa sau pentru emigranții recent sosiți. În funcție de legile fiecărei țări, deseori aceste edificii primesc bani din partea guvernelor.

Cultul religios al Angliei, cunoscut în lume ca Biserica Episcopală Anglicană, are 16 000 de biserici în Marea Britanie. Cu creștinismul aflat într-un pronunțat declin, opțiunea administrativă este de a închide 2 000 de temple. În aceste locuri se întâlnesc de obicei mai puțin de zece credincioși, majoritatea acestora fiind de o vârstă înaintată. Acest lucru face neviabile cheltuielile de întreținere a acestor temple, așa că opțiunea este transformarea acestora în „biserici de vacanță” ce se deschid doar în săptămânile de Crăciun și de Paște, când mulți credincioși nominali caută o biserică în virtutea obiceiului.

The Guardian informează că 394 lăcaşuri creștine sunt disponibile pentru a fi renovate și transformate pentru alte destinații. În unele cazuri acestea au fost transformate în moschei.

În ultimele decade în Germania, peste 350 de lăcaşuri de cult au fost închise. Acum, proiectul cunoscutului politician de stânga Joachim Reinig are ca obiectiv „integrarea cât mai rapidă” a miilor de refugiați musulmani ce sosesc în Europa în fiecare săptămână. Conform propunerii, lăcaşurile creștine trebuiesc demolate pentru ca moschei musulmane să fie construite pe respectivele locuri.

Discursul lui Reinig, regizat de ideea multiculturalismului, se bazează pe un raport din 2013, la care el însuși a ajutat  ca să fie redactat, și care identifică o „nevoie urgentă” pentru construcția de moschei în regiune. Conform Senatului din Hamburg, ce a redactat un raport similar pe această temă, ideal ar fi „o moschee în fiecare cartier”. Motivul principal al acestei măsuri ar fi importanta „muncă comunitară” promovată de aceste moschei.

Sursa: noticiacristiana.com

2 Comentarii

 1. RomeoB

  1) Cuvantul “Biserici” este oarecum neadecvat, pt ca de sute de ani Duhul Sfant nu mai sufla prin acele locase de cult crestine. Sf IOAN MAXIMOVICI, FACATORUL DE MINUNI, a fost prin catedrala din Cantembury, “patriarhia anglicanilor” si o bijuterie arhitectonica. A spus textual ca acolo nu exista Duhul Sfant.

  2) Cum spunea un mare sfant al Bisericii Ortodoxe, caderea popoarelor Europei Crestine, este mai mare decat caderea evreilor care l-au rastignit pasantuitorul.

  Răspuns
 2. RomeoB

  Corectura:

  2) Cum spunea un mare sfant al Bisericii Ortodoxe, caderea popoarelor Europei Crestine, este mai mare decat caderea evreilor care l-au rastignit pe Mantuitorul.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *