Selectați pagina

Europa Occidentală e atee, dar în 2100 va deveni islamistă

Europa Occidentală e atee, dar în 2100 va deveni islamistă

islamistiDouă treimi din populația lumii este religioasă, însă în Europa de Vest procentul scade la sub o treime, arată un studiu realizat de Gallup International pe un eșantion de 64.000 de persoane din 65 de țări, studiu citat de The Telegraph.

În fruntea țărilor cu cei mai mulți locuitori care se consideră credincioși se află Thailanda, cu un procent de 94%. Aici doar 1% dintre locuitori s-au declarat atei. Urmează două țări cu populație creștină – Armenia și Georgia – și Marocul. La polul opus se află China – aici 61% dintre locuitori se declară atei, în timp ce doar 7% sunt credincioși. În topul ateismului urmează Japonia, Suedia (59% atei) și Cehia (45% atei).

Studiul demonstrează că religia nu înregistrează un recul in lume: două treimi dintre subiecții cu vârste de sub 34 de ani se consideră credincioși, în timp ce la celelalte categorii de vârstă procentul celor ce se consideră religioși este în jur de 60%. ”Vedem că numărul persoanelor care se consideră religioase este într-adevăr unul mare. Mai mult, tendința tinerilor este de a fi din ce în ce mai credincioși și putem considera că numarul celor care se văd astfel va crește constant”, arată autorii studiului.

Rezultatele studiului arată că persoanele credincioase sunt majoritare în toate categoriile sociale. Procentul celor credincioși este însă mult mai mare în rândul celor cu educație și venituri mai precare.

Europa de Vest este regiunea cu cel mai mare procent de atei din lume. Aici credincioșii reprezinta 43%, aproape la fel ca în Oceania (44%). Franța, țară laică prin constituție, se încadrează în medie, cu 40% dintre subiecți declarându-se religioși. Situația se modifică profund în Marea Britanie, Spania, Germania, Olanda sau Suedia, unde numărul ateilor este covârșitor.

Regiunea cea mai religioasă este Africa, cu 86% dintre subiecți declarându-se credincioși. În fruntea clasamentului se afla Marocul, cu 93%, urmat de Algeria, cu 90%, și de Kenya, cu 86%. Africa este urmată de Orientul Mijlociu, unde media credincioșilor este de 82%. În Europa, țările cu procentul cel mai mare de credincioși sunt Armenia, Georgia, Polonia, Macedonia și Kosovo. Urmeaza România (77%), Serbia (72%) și Grecia (71%). Vecinii bulgari au un procent al credincioșilor de doar 52% – cel mai mic din rândul țărilor majoritar ortodoxe. Studiul nu include Ungaria.

Studiul Gallup este realizat după cel al Pew Research Center care estima că islamul va deveni religia cu cei mai numeroși adepți din lume în jurul anului 2100. Acest ultim studiu mai arăta că ateismul va suferi un declin în întreaga lume, mai puțin însă în Europa de Vest.

Sursa: NapocaNews

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

11 Comentarii

 1. marele Păcătos

  Bogdaprosti, Veaceslav!

  trebuie subtitlare la „moş Ion (дядя Ваня – aşa se smereşte Pr.Serafim)”?

  Răspuns
 2. marele Păcătos

  Bogdaprosti, Veaceslav!

  trebuie subtitlare în română la „moş Ion (дядя Ваня – aşa se smereşte Pr.Serafim)”?

  Răspuns
  • slava

   este asa grupa pe odnoklasniki „ИЗ МИРА ГОРНЕГО” akolo aflu multe interesante

 3. marele Păcătos

  Slava, da acolo este informaţie, dar este şi despre schimon.Antonia..

  nu înţeleg, unul zice că Măicuţa Domnului nu a binecuvântato pe shimon.Antonia să înveţe pravila pentru avortoni, dar în video sunt creştini râvnitori care zic că mai în fiecare seară visează pe Ioan Botezătorul, pe copii Sfinţi etc etc, pe cine să crezi?

  de fapt am încredere în părintele care spune că nu Măicuţa Domnului nu a binecuvântat această pravilă.

  sau creştinii ce se roagă după această pravilă am primesc aceste descoperiri cu adevărat Dumnezeieşti din milă, sau pur şi simplu sunt în înşelare diavolească, ce crezi?

  Răspuns
  • Slava

   Eu pacatosul nustiu ce sa cred, dar despre pravila schimon. Antonia am citit in ziarul Toaca, „Asociatia fericita maica matrona” (mine au hram)” si cred ca ei nu vor scrie minciuni, si au duhovnici mai puternici, dar asta e parerea mea proprie, dar era binevenita sa fie adevarata aceasta pravila pentru unii crestini care intradevar se caiesc de aceste mari pacate, dar cunosc si un caz ca un bun duhovnic, la o femeie care sa cait de 2 avorturi ia interzis sa mai manince carne pina la sfirsitul vietii, aicea deam de la caz la caz

  • Slava

   daca vrei sa discutam mai detailat ma gasesti pe odnoklasniki
   ( S S 28 лет, Киевская Русь, Молдова ) alte reteli de socializare nam, emailuri nu folosesc

 4. Slava

  in sfirsit este si pe odnoklasniki asa grupa „aparatorul ortodox” multumim adminului si sper ca akolo sa ne cunoastem mai bine si sa ne unim contra „provocarilor actuale”

  Răspuns
 5. marele Păcătos

  Slava, nu pot rugăciunile să schimbe o taină.

  şi Ioan Botezătorul nu boteza cu Duh Sfânt dar doar spre iertarea păcatelor, ci Arhiereul Universului – Iisus Hristos – doar El a poruncit ca să boteze pe toţi cu Duh Sfânt.
  Cel mai mare (după slavă) dintre oamenii născuţi din femei a fost Proroc şi nu Apostol, Legea Harului începe de la Hristos Dumnezeu.

  Mai mult ca atât în Sf.Tradiţie este ştiut că, mucenicii care mureau pentru Hristos – erau botezaţi în sângele lor.

  dacă pruncii avortaţi sunt omorâţi atât de groaznic, de ce mai trebuie botez?
  se primeşte că botezul după moartea pruncilor precum era practicat înainte (Grigore de Nyssa pare-mi-se scrie despre asta) trebuie să fie şi până azi valabil.

  Totuşi şi Andrei care a văzut raiul şi iadul admite că pravila se poate de a o îndeplini…

  Cel mai probabil că pravila este înşelare diavolească, dar Măicuţa Domnului Singură va face ceva la Judecata Universală.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке