Selectați pagina

Europa, obligată să recunoască căsătoriile formate din persoanele de același sex

Europa, obligată să recunoască căsătoriile formate din persoanele de același sex

gaylandȚările membre ale Consiliului Europei vor fi obligate să recunoască parteneriatul civil și căsătoriile între persoanele de același sex. Decizia a fost pronunțată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după ce trei cupluri de homosexuali au depus o plângere împotriva Italiei.

Cele trei cupluri s-au plâng la CEDO că, deși li se permite să încheie un parteneriat civil, acesta este un act pur simbolic și nu le oferă nici un drept. Ei au mai spus că legislaţia ţării lor nu le dă dreptul să se căsătorească sau să intre în orice formă de uniune civilă, motiv pentru care sunt discriminaţi din cauza orientării sexuale.

Italienii au invocat faptul că statul italian a încălcat articolul 8 al Convenţiei Europeană pentru Drepturile Omului – dreptul la respect al vieţii private şi dreptul la familie – şi articolul 14 – interdicţia de a discrimina- corelat cu articolul 12 – dreptul la căsătorie.

Amintim că anterior, Curtea Supremă a Statelor Unite a decis că egalitatea în drepturi între heterosexuali și persoane de același sex trebuie recunoscută pe întregul teritoriu al federației.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *