Selectați pagina

Europa deranjată că Polonia vrea să interzică educaţia sexuală în şcoli, îi cere să respingă acest proiect

Europa deranjată că Polonia vrea să interzică educaţia sexuală în şcoli, îi cere să respingă acest proiect
Parlamentul European (PE) a adoptat, joi, o rezoluție prin care solicită Poloniei să respingă  proiectul de lege privind interzicerea educației sexuale în școli, relatează dpa, citată de Agerpres.
Potrivit sursei citate, PE și-a exprimat „profunda preocupare” în legătură cu acest proiect de lege care prevede pedeapsa cu închisoarea de până la trei ani pentru predarea educației sexuale în școli.
Astfel, PE a adoptat, joi, cu „o largă majoritate de eurodeputați”, o rezoluție prin care cere Parlamentului de la Varșovia să respingă acest proiect. Totodată, rezoluția „încurajează toate țările U.E. să asigure o educație sexuală completă și adecvată vârstei”.
Totuși, precizează sursa citată, asociația poloneză „Stop Pedofiliei”, inițiatoare a proiectului, susține că acesta urmărește „protejarea copiilor și tinerilor împotriva depravării sexuale”.
Sursa: http://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/11/14/parlamentul-european-profund-preocupat-de-proiectul-de-lege-polonez-care-sanctioneaza-predarea-educatiei-sexuale-in-scoli–403202

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *