Parlamentul European (PE) a adoptat, joi, o rezoluție prin care solicită Poloniei să respingă  proiectul de lege privind interzicerea educației sexuale în școli, relatează dpa, citată de Agerpres.
Potrivit sursei citate, PE și-a exprimat „profunda preocupare” în legătură cu acest proiect de lege care prevede pedeapsa cu închisoarea de până la trei ani pentru predarea educației sexuale în școli.
Astfel, PE a adoptat, joi, cu „o largă majoritate de eurodeputați”, o rezoluție prin care cere Parlamentului de la Varșovia să respingă acest proiect. Totodată, rezoluția „încurajează toate țările U.E. să asigure o educație sexuală completă și adecvată vârstei”.
Totuși, precizează sursa citată, asociația poloneză „Stop Pedofiliei”, inițiatoare a proiectului, susține că acesta urmărește „protejarea copiilor și tinerilor împotriva depravării sexuale”.
Sursa: http://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/11/14/parlamentul-european-profund-preocupat-de-proiectul-de-lege-polonez-care-sanctioneaza-predarea-educatiei-sexuale-in-scoli–403202