euromaianAm fi naivi dacă am crede că serviciile de informaţii ruseşti nu au monitorizat în detaliu toate mişcările făcute de SUA şi aliaţii lor europeni pe Euromaidan.

Sau că ruşilor nu le-a picat ca o mănuşă acţiunea violentă a SUA de debarcare de la putere a lui Ianukovici. Tăcerea lui Putin de până acum a ascuns o satisfacţie imensă şi prevestea o ripostă pe măsură a Rusiei.

Brigada 2506 a armatei SUA a fost formată în mare parte din cubanezi refugiaţi în SUA după venirea la putere a lui Fidel Castro, militarii săi fiind selectaţi şi antrenaţi de CIA. Pe 17 aprilie 1961, cei 2.000 de militari ai acestei brigăzi debarcau pe o plajă cubaneză din Golful Porcilor, fiind sprijiniţi cu foc de nave de luptă ale marinei americane şi de aviaţie. Trei zile mai târziu, operaţiunea a eşuat şi ultimii soldaţi americani au fost capturaţi. Replica sovieticilor a constat în operaţia Anadir. Pe 14 octombrie 1962 avioanele americane de spionaj U-2 descoperind că sovieticii deja operau în Cuba trei regimente de R-12 şi două de R-14, adică de rachete balistice cu rază medie şi intermediară de acţiune (2.000- 3.500 km), înarmate cu focoase termonucleare. În raza lor de acţiune intrau orașe americane foarte importante, precum Washingtonul, pe care le-ar fi lovit după 11 minute de la lansare.

SUA s-au resemnat cu ideea că în 5-6 ani China, care a devenit prima economie mondială, va prelua controlul asupra zonei de vest a Pacificului care include Asia de sud-est. Datorită capacităţii Chinei de a introduce în dotare pe bandă rulantă avioane de generaţia a 4-a şi a 5-a şi a apariţiei flotei de portavioane chinezeşti.

http://romanian.ruvr.ru/2014_02_15/China-se-pregateSte-sa-sparga-blocada-1108/

Totuşi, factorul determinant care i-a presat pe americani să se grăbească cu Euromaidanul, fără să mai aştepte anul 2015, când devenea operaţional scutul lor antirachetă de la Deveselu, a fost capacitatea exponenţială a Rusiei de regenerare a forţelor sale militare. Reamintesc că sistemul SM-3 block 1b de la Deveselu permite lansarea în regim de rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune (sub 1.000 km) împotriva a 120 de obiective militare ruseşti, terestre sau navale din Peninsula Crimeea.

Şi că, de fapt, ruşii pun în operă sub ochii noştri, soluţia pentru neutralizarea definitivă a scutului antibalistic american la Deveselu. Soluţie care, datorită greşelii comise de americani la Kiev, o vedem că se materializează de la o zi la alta în întreg sudul Ucrainei (nu numai în Crimeea). Ori dacă n-ar fi existat Euromaidanul, ruşii nu aveau niciodată ocazia să-şi planteze, nestingheriţi de nimeni, antidotul la scutul de la Deveselu, chiar înainte ca scutul să devină operaţional. Şi nu numai atât…

http://romanian.ruvr.ru/2013_12_08/Revoltele-de-la-Kiev-ajuta-SUA-sa-Si-apere-scutul-de-la-Deveselu-4382/

Capacitatea Rusiei de regenerare a forţelor sale militare se canalizează preponderent pe aşa-zisa structură aeronavală anti-teroristă, creată recent pe scheletul Flotei Mării Negre. Extinsă şi modernizată pentru a permite o invazie rusească în orice ţară din Europa şi din Orientul Mijlociu. Navele de asalt port-elicopter din clasa Mistral: „Vladivostok” şi „Sevastopol” vor fi predate marinei militare ruse în 2014. Flota Mării Negre deja a primit, sau urmează să primească în viitorul apropiat, 20 de nave moderne comparabile cu cele ale marinei militare a SUA care include pe lângă şase submarine de generaţia a patra, din clasa Varşavianca şi şase fregate din clasa Gorşkov, trei fregate din clasa Krivak IV, o fregată din clasă Gromki, o fregată din clasa Iuri Ivanov, specializată în cercetarea radioelectronică şi bruiaj (SIGINT & ELINT), două nave amfibii de desant din clasa Ivan Gren.

Numai în 2013 armata Rusiei a primit 67 de avioane noi, de tip Su-27 SM3, Su-30M2, Su-34, Su-35 S, MiG-29K/KUB şi 94 de elicoptere de luptă noi, de tip Ka-52, Mi-28N şi Mi-8AMTSh Terminator. În luna februarie 2014, primul avion Su T-50 de generaţia a 5-a a intrat în înzestrarea bazei aeriene de la Astrahan. Acest tip de avion va intra în producţia de serie, într-un ritm iniţial de 50 de aparate/ an. Apărarea teritoriului rusesc dar şi a flotei Mării Negre este asigură de un scut AA compact produs de Almaz-Antei, compus din sisteme S-400, S-350E, Panţir S-1 şi cât de curând S-500.

http://romanian.ruvr.ru/2014_01_10/Israelul-speriat-de-sistemul-rusesc-S-350E-1791/

Conducerea operaţiei aero-navale sau terestre ruseşti care foloseşte toate aceste elemente luptătoare, este asigurată de sistemele C4I, garantul multiplicării de până la 10 ori a mobilității, a vitezei de reacție, a eficacității și a preciziei tehnicii de luptă convenționale, care înglobează cele mai noi generații de microprocesoare și echipamente de comunicații prin satelit, integrate senzorilor de descoperire și dirijare. Jurnaliştii dâmboviţeni confundă patriotismul cu inutile limbi de catifea date în urechile americanilor. Poate că ar fi mai util pentru ei să-şi conserve energia pentru că foarte curând ar putea avea mare nevoie de vagoane de energizante.

http://romanian.ruvr.ru/2014_03_01/Cum-provoaca-romanii-armata-ucraineana-4348/

Există şi mulţi politicieni români pe a căror carte de vizită scrie: zero barat şi care-şi datorează poziţia ocupată obedienţei faţă de americani. Orişicât, e bine de reţinut că vremurile când Băsescu trăgea flegme în direcţia Rusiei, ascuns după umărul lui George W.Bush, au trecut.


Sursa:  http://romanian.ruvr.ru