Selectați pagina

Etichetarea electronică în transportul public, respinsă de CMC

Etichetarea electronică în transportul public, respinsă de CMC

troleibusProiectul de decizie privind introducerea unui nou sistem de plată în transportul public din capitală n-a acumulat voturile necesare pentru a intra în vigoare. Respectiv, locuitorii capitalei vor continua să călătorească în baza biletului de hârtie.

Documentul a fost respins de majoritatea consilierilor CMC pe motiv că în sistem rămân nesoluționate mai multe probleme prioritare cu ar fi lipsa parcărilor și drumurile avariate și au solicitat șefului Direcției transport să prezinte un raport de activitate.

La prima etapă, sistemul se propune a fi implementat pe liniile de autobuz nr. 3, 5, 23, 65, 122 și ruta „A”, inclusiv pe toate liniile de troleibuz, iar cea de a doua etapă prevedea extinderea sistemului pentru toate rutele de autobuz.

Astfel, pasagerii urmau să achite călătoriile cu ajutorul unui card inteligent, cu posibilitate de încărcar cu bilete de călătorie pe toate rutele incluse în sistemul de taxare electronică.

Odată cu implementarea noului sistem de etichetare electronică urma să fie aprobată și o nouă structură de tarifare a serviciilor de transport public.

Costul unui bilet la troleibuz urma să fie de 2 lei. Acesta permitea transferul pasagerului către orice altă rută de troleibuz pe o durată de până la 60 de minute după prima validare.

În cazul transferului către o rută de autobuz inclusă în sistemul de taxare electronică, pasagerul urma să achite 3 lei pentru un bilet, iar costul unui bilet pe suport de hârtie procurat de la taxator în perioada de tranziție se propunea să fie de 3 lei pentru troleibuz și 4 lei pentru autobuz.

Sursa: jurnaltv.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. irina

    cu drumurile stricate ca de dupa razboi…da zato cu “cardul inteligent” sa achitam calatoria???!!!!!moldovioara moldovioara……

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.