În regulile bisericești nu există nicio instrucțiune precisă dacă se poate spăla sau nu după ungerea cu untdelemnul sfințit. Practica se referă mai degrabă la evlavia personală a individului.

Se poate de spălat pe față după mirungere?
Se pune întrebarea: Dacă o persoană a fost unsă cu untdelemnul sfinţit, ce nevoie este ca ea să se spele imediat după aceea?
Dacă o persoană este respectuoasă față de lucrurile sfinte, cum ar fi uleiul pentru mirungere din Biserică etc., nici nu se va gândi să îl spele imediat după aceea.
Dacă se întâmplă în mod mecanic, probabil că nu există nimic păcătos în acest lucru, deoarece păcatul este în primul rând un act conștient al individului.
A răspuns Andrei Muzolf, profesor la Academia Teologică din Kiev
E păcat să fi prost!
Da
Sfintirea omului.se.face.prin.rugaciune.si.prin.respectarea.celor.10 porunci nu.prin.ungerea.cu.apa.zis.mir.in biblie.scrie.sa.nu.ai.incredere.in.om.omul.cu.nume.de.popa.tot.om.e.(El.si.ei.fura.oamenii.nevoiasi.noi.ne.facem.ca.nu.vedem.)ce.naivi.suntem.
DA. CATEGORIC DA.
Imediat nu aștepți sa se usuce😅
Doamne ajută. Eu îmi frec mirul sau uleiul de frunte sau mâinile pentru a întra în piele. Niciodată nu m-am gândit la acest aspect, al ștergerii sfințeniei lor, una din armele noastre de aparare. Doamne ajută.