Selectați pagina

Eroare sau spionaj? Boxa inteligentă de la Amazon, a înregistrat o discuţie PRIVATĂ dintre doi soţi şi a transmis-o cunoştinţelor acestora

Eroare sau spionaj? Boxa inteligentă de la Amazon, a înregistrat o discuţie PRIVATĂ dintre doi soţi şi a transmis-o cunoştinţelor acestora

Amazon recunoaşte că Alexa – boxa smart utilizată ca asistent personal – a înregistrat o discuţie privată avută între doi soţi din statul Oregon, pe care ulterior a trimis-o cunoştinţelor acestora, relatează Bloomberg.

Compania de tehnologie a menţionat că cei doi soţi au primit un telefon de la o cunoştinţă, unul dintre angajaţii soţului, spunându-i să-şi deconecteze dispozitivul Alexa deoarece este atacat cibernetic.

Cuplul a folosit dispozitivul Amazon activat prin voce, în toată casa, pentru a controla căldura, luminile şi securitatea, potrivit ştirilor KIRO 7.

Amazon a explicat seria de evenimente care au declanşat episodul într-o declaraţie trimisă prin e-mail. Asistentul personal Alexa s-a activat după ce a receptat un cuvânt în conversaţia cuplului, care a sunat similar cuvântului „Alexa” – declanşatorul obişnuit de a începe înregistrarea.

Vorbitorul a auzit ulterior mesajul „trimite mesaj” în timpul conversaţiei, moment în care dispozitivul a întrebat: „Cui?” Cei doi soţi au continuat să vorbească în fundal, iar sistemul Echo a interpretat o parte din convorbire pentru a identifica un nume în lista de contacte a cuplului. Alexa a întrebat apoi cu voce tare dacă doreau să trimită un mesaj acelei persoane de contact şi au auzit „correct” în mai multe conversaţii de pe fundal.

Amazon a precizat că situaţia a fost una foarte rară şi evaluează situaţia pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *