Selectați pagina

Ereziarhul Bartolomeu a dat “binecuvântări” musulmanilor și a vorbit despre necesitatea apropierii de creștini

Ereziarhul Bartolomeu a dat “binecuvântări” musulmanilor și a vorbit despre necesitatea apropierii de creștini

Patriarhul Bartolomeu a dat “binecuvântări cordiale” musulmanilor cu ocazia sfârșitului Ramadanului și a vorbit despre necesitatea apropierii de creștini.

ereziarhul bartolomeu impreuna cu musulmanii

Ereziarhul Bartolomeu a dat “binecuvântări” musulmanilor și a vorbit despre necesitatea apropierii de creștini

Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului împărtășește bucuria de sărbătoare a musulmanilor cu ocazia sfârșitului postului Ramadan, și a adresat un mesaj “fraților și surorilor din comunitatea musulmană globală” pe pagina oficială de Facebook a Fanarului.

Conducătorul Fanarului a dat “binecuvântări cordiale și sincere urări de bine fraților și surorilor noastre din religia islamică din întreaga lume”.

Potrivit Patriarhului Bartolomeu, conceptul de hrană ca sursă de duhovnicie îi apropie pe creștini de musulmani.

“Cât de minunat este că elementul vital al hranei îi unește pe toți în binecuvântatul act de a lua hrana împreună la o masă comună”, a spus el. “Hrana devine o sursă de spiritualitate și un motiv de sărbătoare. Acest lucru ne apropie de frații și surorile noastre musulmane din fiecare țară și de pe fiecare continent. Ne apropie pe noi, atât liderii religioși cât și credincioșii evlavioși, bărbați și femei, tineri și bătrâni”.

Hrana, potrivit conducătorului Fanarului, îi unește pe oameni chiar și indiferent de convingerile lor religioase, “pentru că nu există nicio diferență între oameni înaintea lui Dumnezeu”.

În mesaj se menționează că pe lângă mâncare și post, există și alte domenii în care Fanarul și musulmanii “pot și trebuie să găsească elemente comune”.

“Fie ca același Dumnezeu să aducă pace tuturor popoarelor și prosperitate pentru întreaga lume”, a spus Patriarhul Bartolomeu la sfârșitul cuvâmtului său de felicitare.

În comentarii, cititorii au atras atenția asupra acestei formulări, deoarece creștinii se închină Sfintei Treimi, iar Allah al musulmanilor nu este Treimea.

“Sanctitatea Voastră, oare nu este o erezie să propovăduiești că Islamul și Creștinismul slujesc aceluiași Dumnezeu?”, a întrebat George Papafotiou.

Amintim că Primatul Fanarului a luat parte la cina musulmană  – iftar împreună cu Erdogan.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *