Selectați pagina

Ereziarhul Bartolomeu a anunțat că Vaticanul și Biserica Ortodoxă se vor uni în ciuda oricăror obiecții

Ereziarhul Bartolomeu a anunțat că Vaticanul și Biserica Ortodoxă se vor uni în ciuda oricăror obiecții

Patriarhul Bartolomeu a anunțat că Vaticanul și Biserica Ortodoxă se vor uni în ciuda obiecțiilor celor care consideră ecumenismul o utopie.

ereziarhul bartolomeu impreuna cu papa francisc

Patriarhul Bartolomeu a anunțat că Vaticanul și Biserica Ortodoxă se vor uni în ciuda obiecțiilor celor care consideră ecumenismul o utopie

Dialogul ecumenic dintre BRC și Bisericile Ortodoxe duce la obiectivul care va fi încununat de mult așteptata unitate deplină, a spus Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului în predica sa de sărbătoarea Apostolului Andrei cel întâi chemat, relatează Ost kirchen.

Potrivit șefului Fanar, unirea ortodocsilor cu catolicii va avea loc „în ciuda obiecțiilor celor care fie subestimează valoarea teologiei, fie consideră ecumenismul o utopie”.

Patriarhul Bartolomeu a menționat că a fost de acord cu Papa Francisc asupra „modului de a face față marilor provocări din prezent”.

Este vorba despre eliminarea cauzelor și consecințelor „crizei uriașe actuale a refugiaților și a migrației”, precum și a „evenimentelor tragice de violență în numele lui Dumnezeu și al religiei”. Aceste probleme clarifică valoarea și importanța dialogului interreligios, „pacea și cooperarea dintre religii”, a subliniat șeful Fanar.

În concluzie, patriarhul Bartolomeu și-a amintit ultima sa întâlnire cu șeful Vaticanului. Pentru el, fiecare întâlnire personală „cu fratele Papa Francisc este o experiență specială a frăției”, care întărește dorința ambelor părți „de a merge mână în mână, luptând pe calea către potirul comun al Euharistiei”, a spus șeful Fanarului.

Sursa: https://ostkirchen.info/katholisch-orthodoxer-dialog-muss-vom-gemeinsamen-zeugnis-in-der-welt-begleitet-werden/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.