Selectați pagina

Ereziarhul arhiepiscop Elpidoforos al Americii se pronunță pentru uciderea copiilor nenăscuți

Ereziarhul arhiepiscop Elpidoforos al Americii se pronunță pentru uciderea copiilor nenăscuți

În cele din urmă, fiecare antihrist este un adversar al lui Hristos, oricine luptă împotriva persoanei lui Hristos, a adevărului lui Hristos, a iubirii, a Legii (Sfântul Iustin Popovici).

Ereziarhul arhiepiscop Elpidoforos al Americii se pronunță pentru uciderea copiilor nenăscuți

Ereziarhul arhiepiscop Elpidoforos al Americii se pronunță pentru uciderea copiilor nenăscuți

Nu pot să cred că trăiesc într-o asemenea eră. Nu pot să cred că pe tronurile ierarhiei au urcat jumătate oameni și jumătate creștini. Nici cele mai pervertite minți nu și-ar fi putut imagina că vom ajunge atât de repede la epoca în care majoritatea ierarhilor vor fi antihriştii, înaintea adevăratului antihrist.

Am ajuns la vremea când – într-un asemenea întuneric trăim noi creștinii – ascultarea fără discernământ (poruncită de Evanghelie) este considerată o virtute. Pseudo-dragostea, pseudo-ascultarea, smerenia – deci pseudo-smerenia, si un mare demon după Sfântul Porfirie, au inlocuit adevarurile pe care le-am primit de la Prooroci, de la Părinţii Bisericii, de la Sinoadele Ecumenice, de la Sfinţii din vremurile noastre, dar de asemenea Hristos.

Am ajuns la momentul în care cel mai antihrist dintre toți episcopii din istoria Bisericii apără dreptul la avort! Și nicio frunză nu s-a mișcat. Niciun ierarh nu a ieșit să condamne. Nimeni din Muntele Athos nu s-a găsit să vorbească. Frica și teroarea au lovit pe toată lumea, precum şi teama de a fi înțeleși greșit și de a nu fi consideraţi incorecţi din punct de vedere politic.  Nu crezi ce îţi spun? Dar da! antihrist a apărut în martie pentru viață pentru a le spune oamenilor că, da, fiecare ființă umană a fost creată „după chipul și asemănarea” lui Dumnezeu, dar, pe de altă parte, trebuie să respectăm și autonomia și libertatea femeilor (versus fetuși), la fel cum Dumnezeu a respectat libertatea Fecioarei Maria de a alege să-L aducă pe Domnul pe lume !!!

Unde ești Proorocule Ilie! Unde ești Sfinte Ioan Gură de Aur… La ce vârstă trăim și unde am ajuns! Dacă nu reacționăm, lumea se va întoarce cu susul în jos, pământul ne va înghiți precum pe Datan și Abiron. Ce nenorociri ne așteaptă! 

S-ar putea argumenta că am înțeles greșit ce a vrut să spună antihrist. Adică am crezut și eu că într-un astfel de caz s-ar autodepăși! Și totuși „Arhiepiscopia Americii” vine nu doar să-mi confirme primul gând, ci și să reitereze pe twitter aplauzele stângacilor din Grecia care îl felicită pe Arhilikaros pentru declarația sa în favoarea avorturilor. Să presupunem că în câteva zile mass-media grecească va ieși să-l numească „iluminat”.

Aici este despărțirea. Aici este rușinea! 

Desigur, steagurile colorate ies și să sărbătorească recunoaşterea ieşită din nou biroul Arhiepiscopiei. Nu ştiu ce să mai zic. Altfel, unora le este frică de schisme. Nu contraziceţi Patriarhia din Constantinopol, pentru a nu face dezbinare! Nu-i înfruntaţi pe cei care au sfâșiat din nou Biserica! În curând vor recunoaște schismaticii din Skopje ca fiind „biserica Macedoniei”. Nu spunea Sfantul Iustin ca Sinodul va aduce doar schisme, erezii si pierderi de suflete (pag. 21) ?

Nu este departe, timpul intervenției Domnului. Dacă ocuparea orașului (Constantinopol, la 1453, n.m)  s-a datorat apostaziei atunci, ce se va întâmpla astăzi? Treziți-vă aghioriți! Dacă este posibil!  Ierarhii ies și spun că avortul este un drept și nu se scutură o frunză? Ruşine. Aceasta nu este Ortodoxia, este, în cel mai bun caz, umanism . Și să închei așa cum am început, pentru că acolo am ajuns:

Nu există o percepție mai tragică a omului și nici un tratament mai tragic decât umanismul.  De aceea Sfântul Evanghelist Ioan, iubitorul de înţelepciune, adevărat cunoscător al omului și al naturii umane ne spune: ,,Dacă spunem că păcat nu avem, ne amăgim pe noi înșine și adevărul nu este întru noi” (I Ioan 1, 8). Nimeni să nu se laude cu umanismul, pentru că există doar satanism, satanism, satanism… Astăzi nu există demoni, fiare, șacali, ci oamenii au țesut o coroană de spini și au purtat-o ​​pe capul lui Hristos  (Sfântul Iustin Popovici). 

Binecuvântare şi răbdare pentru cei care rezistă. Pentru cei care nu tac. Pentru cei care sunt incomozi. Eu cred că nu suntem puțini. Și Hristos ne va da biruința. Să fim cu El.

Adaptare după Christos Vlamakis, pentru blogul Orthopraxia.gr

A se citi mai mult aici: orthodoxreflections.com/more-progressive-indoctrination-from-archbishop-elpidophoros

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке