Selectați pagina

Ereticii din Răsărit se vor uni cu cei din Apus. Sfânta Biserică Ortodoxă nu va fi parte la această fărădelege

Ereticii din Răsărit se vor uni cu cei din Apus. Sfânta Biserică Ortodoxă nu va fi parte la această fărădelege

„ Păziţi-vă de câini! Păziţi-vă de lucrătorii cei răi! Păziţi-vă de tăierea împrejur (Filipeni 3;2,).

Primatul Arhiepiscopiei Fanarului din SUA, Elpidofor, a vorbit despre modelul unirii cu Roma într-o singură biserică. Erezia, apostazia, hula împotriva Duhului Sfânt a ierarhiei Fanarului, sub mantia ereziarhului Bartolomeu, au atins, fără îndoială, pe nesimțite, culmi amețitoare, în contextul nebuniei isterice, a manipularii psihice a omenirii, îngrozite de panica îmbolnăvirii cu corona virusul satanic, ucigaș nu de trupuri, ci de suflete. Arhiepiscopul Elpidofor a îndemnat oamenii să cugete despre faptul că „Bisericile noastre se vor uni”, și a vorbit despre rolul papei în viitoarea „biserică unificată ”.

A ținut la Universitatea Fordham din New York o prelegere pe tema „Viitorul relațiilor dintre ortodocși și catolici în Statele Unite”, raportează Panorthodox SYNOD. ,,Ierarhul’’ Fanarului a descris modelul său de dialog ecumenic între Constantinopol și Roma, în care, printre altele, se presupune că ,,confesiunile’’ (Sfântă Ortodoxie, ai ajuns confesiune!) vor putea săvârși slujbe comune, vor sărbători împreună Paștile, iar ortodocșilor li se va permite să se căsătorească cu persoane neortodoxe. În opinia sa, dialogul cu „biserica ” Romano-Catolică „depășește sfera contradicțiilor teologice”.

„Astăzi mai mult ca oricând trebuie să ne gândim nu doar la diferențele care ne despart, ci la modul în care vom putea apropia unificarea Bisericilor noastre prin intermediul experienței redescoperite a comuniunii bazate pe recunoașterea reciprocă, mărturisirea comună a credinței, acceptarea diversității, schimbul liturgic, sinodalitate și sobornicitate, misiune și evanghelizare, intercomplementaritate, reînnoire și reformă și, în cele din urmă, datorită rolului papei”, a subliniat Arhiepiscopul Elpidofor.

În ceea ce privește papalitatea, el a precizat: „Cum vom defini autoritatea în biserică va avea un impact direct asupra capacității noastre de a activa și de a exista ca o singură biserică”. Ierarhul a citat în acest sens viziunea Patriarhului Bartolomeu, care „recurge la expresii frumoase vorbind despre „întâietatea iubirii, cinstei și slujirii”.

Întâistătătorul Fanarului, fiind la o recepție după slujba oficiată în parohia Sf. Nicolae, a declarat că grecii nu se vor autoanihila și nu vor pleca din Istanbul, relatează Orthodox Times. El a numit Patriarhia sa „Biserică-Mamă și Centru Sacru”.

„Acesta este un centru nu numai pentru puținii greci din Constantinopol, ci și pentru creștinii ortodocși din întreaga lume”. Ereziarhul Bartolomeu este convins Bisericile Autocefale sunt doar „ramuri ale Patriarhiei Ecumenice”. După ce a menționat că există forțe care doresc ca comunitatea greacă să părăsească orașul Istanbul, primatul Fanarului a subliniat că este optimist și continuă să lupte. „Nu intenționăm să ne autoanihilăm și să părăsim acest loc, contrar voinței și speranțelor multor persoane. Ne-am înrădăcinat adânc aici”, a conchis ,,ierarhul’’.

Ca exemplu de interacțiune, Arhiepiscopul Elpidofor a subliniat sprijinului acordat de pastorul papistaş din SUA, Timothy Michael Dolan, cu privire la problema Sfintei Sofia, și a menționat că „solidaritatea ecumenică din ultimele luni a fost incredibilă”. În același timp, reprezentantul Fanarului consideră că „mișcarea ecumenică în ansamblu se află în criză”.

Anterior UJO a scris despre „visul” cardinalului papistaș Christoph Schönborn, ca Sfânta Sofia să devină „centrul de întâlnire a tuturor religiilor”.

Autor text: Dr. Gabriela Naghi

Îngăduiţi – mi, frăţiile voastre, câteva succinte observaţii.

1.Individul acesta, Elpidofor, reprezentant al papistaşilor americani, ne dă îndicii preţioase despre cele ce cugetă minţile îmbolnăvite de ecumenism şi necredinţă. Se vede că ,,unirea’’este iminentă. Se vor uni ereticii din Răsărit cu cei din Apus.

2. Ereticul şi schismaticul Bartolomeu „recurge la expresii frumoase vorbind despre „întâietatea iubirii, cinstei și slujirii”. Iubire? Care iubire, când îţi minţi semenul şi-l târăşti spre iad? Cinste? Aşa numeşte el minciuna şi înşelarea? Slujire? Slujirea cui? A lui Hristos, nicidecum! A diavolului.

3.Specimenii aceştia vorbesc şi acţionează ca nişte hăbăuci. Unul spune: „solidaritatea ecumenică din ultimele luni a fost incredibilă”. Celălalt: „mișcarea ecumenică în ansamblu se află în criză”. Ce să înţelegem din spusele acestor bezmetici?

4.,,Unirea’’ se va face între eretici. Va fi vremea unei mari cerneri. Grâul se va alege în hambarele lui Dumnezeu. Neghina va fi aruncată în foc.

Auto note: Presbiter Ioviţa Vasile

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii