Selectați pagina

ERETICI FĂRĂ MINTE… Un pastor elveţian va atîrna un topogan de clopotniţa “bisericii” sale

ERETICI FĂRĂ MINTE… Un pastor elveţian va atîrna un topogan de clopotniţa “bisericii” sale

Pastorul reformator din Sargans (cantonul elveţian St. Gallen) a hotărît să atîrne de clopotniţa bisericii sale un topogan. Aceasta instalaţie va face parte din proiectul de transformare a complexului parohial în “Grădina generaţiilor”.

În afară de topogan, pastorul Rolf Kühni plănuieşte să instaleze pe teritoriul parohiei şi un scrînciob gigantic, o sală de bowling şi un colţ dedicat grătarelor. Scopul pastorului, care conduce parohia din Zargan mai bine de un an, este să creeze un loc de întîlnire, în care “Biserica” să poată transmite mesajul său într-un mod mai atrăgător.

Sarcina proiectului, numit “Comunitatea cu inimi deschise”, este de a uni cele duhovniceşti cu cele lumeşti, familia cu parohia, tinerii cu bătrînii, credinţa şi jocurile.

În afară de instalaţiile neobişnuite, pe teritoriul parohiei vor fi amenajate locuri pentru meditaţie, precum şi cuiburi pentru păsări şi lilieci.

Ideea pastorului a fost susţinută de adunarea parohială şi de autorităţile bisericeşti în martie 2017. Planul de implementare este in curs de dezvoltare, astfel că au început căutarea de fonduri de finanţare.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *