Selectați pagina

Episcopul Marchel: Nu merită să ne facem griji din cauza cuvintelor unui păgîn

Episcopul Marchel: Nu merită să ne facem griji din cauza cuvintelor unui păgîn

Marchel„Nu judecați batjocura lui Dorin Chirtoacă. Domnul îl va judeca. El pur și simplu a uitat un lucru elementar: trebuie să te protejezi de păcat nu doar în activități și gînduri, ci și în vorbe”. Astfel a comentat pentru NOI.md Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, declarațiile primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

Edilul a propus în glumă să fie aplicate măsuri dure în privința șefei Direcției cultură, Lucia Culev, ca răspuns la replica scandaloasă a funcționarei precum că cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi sînt niște sectanți.

„Ce să facem acum, să o ardem pe rug? Vom demonta pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale și vom organiza un rug acolo”, a menționat primarul.

Replica a venit după ce zilele trecute un grup de enoriași s-au adunat în fața Primăriei Chișinău și au condamnat replica scandaloasă a șefei Direcției cultură. Manifestanții i-au cerut edilului să întreprindă măsuri.

Episcopul Marchel a precizat că „este foarte straniu să auzi asemenea cuvinte după ce primarul și-a cerut scuze”. „Acest lucru doar confirmă că scuzele nu au fost sincere. Nouă, creștinilor, cetățenilor Moldovei, nu ne rămîne decît să ne întrebăm cine ne conduce. Cei care nu știu de Dumnezeu, oameni fără Dumnezeu, atît în organele puterii centrale, cît și celei locale. Nimeni nu trebuie ars pe rug. Cel puțin din politețe trebuie respectată credința și tradițiile cetățenilor simpli, cu atît mai mult ocupînd un post de conducere în stat”, a subliniat Episcopul Marchel.

Amintim că Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove i-a adresat lui Dorin Chirtoacă o scrisoare deschisă în care a condamnat declarațiile șefei Direcției cultură a Primăriei Chișinău, Lucia Culev.

„Ne întrebăm, cum poate fi Mitropolia Moldovei o sectă, cînd are în componența sa peste 1350 de biserici și 50 de mănăstiri pe tot cuprinsul țării”, se menționează în scrisoarea semnată de Mitropolitul Vladimir.

Totodată, Mitropolia Moldovei și-a exprimat speranța că „vor fi luate toate măsurile necesare pentru a nu se crea confuzii și alte situații neplăcute în societate”.

SURSA: NOI.MD

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. marele Păcătos

  personal l-am văzut cum a băut vin la 5-6 dimineaţă, apoi după Sf.Liturghie a mers la spovedanie şi cerea să fie împărtăşit cu Sfintele Taine – cum să nu crezi că e păgân?

  şi nu doar Dorinel, dar toată pro-gomoseatina care a votat pentru o asemenea conducere.

  Răspuns
 2. Radu Humor

  Caricatura de primă pagină a ediţiei de azi a hebdomagarului este şi mai obraznică şi impertinentă, căutând să provoace din nou, cu orice preţ !
  Dovadă că ceea ce s-a întâmplat, a fost căutat cu înverşunare până când şi-au atins scopul :
  Câteva vieţi în schimbul schimonosirii criminale a milioane de vieţi prin trecerea la instaurarea statului poliţienesc unde cetăţeanul este la fel de repectat ca şi orice animal :
  Controlat, supravegheat, hrănit cu porţia şi eliminat când consideră întunecaţii ăştia de-şi zic iluminaţi, că a venit vremea. Se pare că cea de pe urmă :mrgreen:
  Dacă până acum Profetul era înfăţişat în desenele acestor descreieraţi purtând pe cap un turban ce avea forma perfectă a unui…cur, de data aceasta, imaginaţia bolnavă a acestor artişti ( în atragerea de bani 😉 ) a găsit că este mai nimerit să reproducă artistic un complet organ genital masculin, care “împodobeşte” capul Profetului . :mrgreen:
  Însoţit de rânjetele diabolice de satisfacţie ale unor inconştienţi, care nu sunt opriţi de nimeni, sau măcar atenţionaţi că ceea ce fac ei este o blasfemie, ce potrivit unor legi milenare, nu poate rămâne fără urmări din cele mai grave . Şi nu doar pentru descreieraţii ăştia, ci chiar pentru întreaga omenire !
  Un nou episod al cunoscutei metode “divide et impera!”, aplicat la scară planetară, de această dată, în care sunt asmuţite unele asupra altora, principalele religii ale Lumii, de către o mână de smintiţi ce se vor stăpâni absoluţi a ei !

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *