Selectați pagina

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a îndemnat la proteste paşnice împotriva marşului minorităţilor sexuale

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a îndemnat la proteste paşnice împotriva marşului minorităţilor sexuale

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, i-a îndemnat pe creștini să desfăşoare duminică în centrul Chişinăului o acţiune paşnică de protest împotriva marşului minorităţilor sexuale.

Potrivit agenţiei “Infotag”, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că biserica îi îndeamnă pe toţi enoriaşii să se roage “pentru sănătatea oamenilor” ce fac parte din minorităţile sexuale.

[youtube]http://youtu.be/TzJwF4GEzDQ[/youtube]

“Este o boală, asemenea oameni necesită tratament”, a spus episcopul Marchel, care i-a chemat pe credincioşi să spună un “Nu!” categoric reprezentanţilor minorităţilor sexuale care doresc să desfăşoare un marş în centrul Chişinăului.

Potrivit clericului, “minorităţile sexuale au dreptul să facă tot ce doresc la ei acasă, dar nu în văzul oamenilor, în special faţă de copii, pe care societatea şi statul trebuie să-i protejeze de influenţa negativă”.

Episcopul i-a numit pe reprezentanţii minorităţilor sexuale “păcătoşi” care “distrug sufletul omului” şi de aceea “ideile şi modul lor de viaţă” nu trebuie promovate.

“Să li se permită organizarea paradelor, dar nu în centrul Chişinăului, ci la periferie, unde totul va fi îngrădit şi poliţia va asigura ordinea publică”, a spus Marchel.

Participanţii la conferinţa de presă i-au îndemnat pe cetăţenii Republicii Moldova să nu voteze la alegerile locale pentru consilierii şi candidaţii înaintaţi de partidele lui Filat (PLDM), Plahotniuc (PDM) şi Ghimpu (PL).

Politicianul Anatol Plugaru a spus că deputaţii din aceste partide au votat în Parlament pentru Legea egalităţii şanselor, împotriva căreia s-a pronunţat Biserica.

SURSA: Infotag

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.