Notă: Dragi fraţi şi surori întru Hristos! Aceştia sunt ierarhii noştri care participă la slujbe comune de lepădare de Dumnezeu. Aceste fapte se petrec anume cu acordul tacit al nostru, iar prin tăcerea noastră îl trădăm pe Hristos. Cine are urechi de auzit, să audă!

Ştirea sună în felul următor: „Duminică, 5 mai (!!!) cu ocazia celei de-a 51 aniversări a fondării comunităţii ecumeniste din Anvers, în catedrală a avut loc o messă festivă condusă de cardinalul Louis Rafael I Saco, patriarhul Babilonului şi a Caldeilor. La ceremonie au fost invitaţi conducătorii tuturor cultelor creştine (n.r.: inclusiv reprezentante ale „preoţiei” de gen feminin) prezente în Belgia”, relatează site-ul Bisericii Ortodoxe Ruse din Belgia.

Pe lîngă invitaţii din Biserica Ortodoxă Rusă, la festivitate au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Patriarhii de Constantinopol, mitropolitul Athenagoras, precum şi clerului Bisericii Ortodoxe Române.

Clericii Eparhiei Ortodoxe Belgiene participă în mod regulat la astfel de sabate ecumenice. Spre exemplu pe 16 aprilie în biserica Sf. Carolus Borromei, preotul Dimitri Yatsun a luat parte la o slujbă ecumenică de seară, dedicată memoriei „mucenicilor timpurilor noastre”.

În imaginile de mai jos: arhiepiscopul belgian Simon (Ishunin) îl sărută pe obraz pe reprezentantul Constantinopolului, mitropolitul Athenagoras.

Sursa: https://www.archiepiskopia.be/index.php?content=article&category=news/2019&id=2019-05-05-1&lang=ru