Viitorul copiilor depinde de adulți, iar viitorul adulților depinde de copii, iar cel mai bun loc pentru educaţie este biserica.

Enoriaşii adulți și cei foarte tineri din parohia Bisericii Ortodoxe Ucrainene în cinstea Sfântului Vasile cel Mare din satul Doroşovţi, raionul Zastavna, regiunea Cernăuți, au înregistrat un mesaj video în care au rugat să nu fie lipsiţi de posibilitatea de a se ruga lui Dumnezeu în propria lor biserică, așa cum s-a întâmplat deja cu 4 biserici din raionul Zastavna, scrie spzh.news

„Ne rugăm lui Dumnezeu ca copiii noștri să crească creștini adevărați! – declară în apelul lor creştinii. – Biserica este cel mai bun loc pentru educație. Copiii trăiesc aici istoria bisericii, istoria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. În Vinerea Mare ei întreabă de ce L-au răstignit pe Hristos, iar de Paști cântă deja cu bucurie „Hristos a înviat”. Nu vrem să pierdem asta!”

Creştinii ne amintesc: viitorul copiilor depinde de adulți, iar viitorul adulților depinde de copiii lor.

” Ne rugăm lui Dumnezeu să avem întotdeauna această ocazie – să slujim în biserică în fiecare duminică, la fiecare sărbătoare mare, astfel încât nimeni să nu ne ia viitorul de la noi!” – accentuează enoriașii bisericii Bisericii Ortodoxe Ucrainene din satul Doroşovţi.

Amintim că în raionul Zastavna din regiunea Cernăuți au fost deja luate cu forţa 4 biserici din ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene – în satele Goroşovţi, Boianciuk, Dobrânovţi și Tovtrî. Arhimandritul Nikita (Storojuk), Secretarul Consistoriului de Cernăuți şi Bucovina, a comunicat reprezentanților misiunii de monitorizare a OSCE despre situația religioasă dificilă din raionul Zastavna.