Selectați pagina

Enoriaşi ai Mitropoliei Moldovei au protestat în faţa Primăriei capitalei față de declarațiile şefei Direcţiei Cultură, Lucia Culev

Enoriaşi ai Mitropoliei Moldovei au protestat în faţa Primăriei capitalei față de declarațiile şefei Direcţiei Cultură, Lucia Culev

Zeci de oameni, reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei au protestat în faţa Primăriei capitalei față de declarațiile şefei Direcţiei Cultură, Lucia Culev. Motivul este că funcționarul i-ar fi numit sectanți pe creștinii care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi. Oamenii așteaptă scuze publice și spun că tentativa primarului Dorin Chirtoacă de a mușamaliza cazul, îi provoacă și mai mult.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zkFUviefTwY[/youtube]

Participanții la protest spun că își doresc ca Șefa Direcției Cultură să-și ceară public scuze pentru jignirea pe care a adus-o tuturor creștinilor care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi.

„Măcar să fie scuzele de rigoare, și să recunoască. Să nu încerce să se justifice. Încercarea de a mușamaliza responsabilitatea ei, pe noi de fapt ne provoacă”, spune un protestatar.

Săptămâna trecută, presa a citat o declaraţie a şefei Direcţiei Cultură a Primăriei, care i-a numit sectanţi pe ortodocşii care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi. Funcționara a respins acuzaţiile şi a menţionat că jurnaliştii i-ar fi interpretat greşit afirmaţiile.

Scandalul a apărut după ce Lucia Culev a fost întrebată de ce Primăria nu a organizat evenimente culturale dedicate Naşterii Domnului şi în data de 7 ianuarie, similare celor din 25 decembrie, când a fost sărbătorit Crăciunul pe stil nou.

Sursa: realitatea.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

5 Comentarii

 1. ArtiomP

  Rezultatul pasilor integrarii in Eurosodomia

  Răspuns
 2. Radu Humor

  Acțiunile președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în contextul prăbușirii prețului petrolului și după introducerea sancțiunilor economice din partea Vestului, par să contureze o nouă ordine mondială care contravine intereselor SUA.

  „Dacă scăderea prețurilor pentru produsele energetice are loc în mod deliberat, aceasta îi afectează deopotrivă și pe cei care introduc aceste limitări. Problemele vor apărea și vor crește, agravând situația nu numai pentru Rusia, dar și pentru partenerii noștri”, a declarat șeful statului rus, Vladimir Putin.

  În acest moment, este greu să-ți dai seama ce țară va suferi cel mai mult din cauza scăderii prețurilor petrolului, scrie Zero Hedge. Până în prezent, cele mai grele lovituri le-au primit Rusia, Iranul și Venezuela, dar probabil că efectele negative nu se vor opri aici.

  În acest context, administrația Obama ar trebui să fie îngrijorată de efectele colaterale ale ieftinirii petrolului, care vor lua forma creșterii șomajului, volatilității pieței, precum și înrăutățirii bilanțurilor băncilor. În scenariul negativ, toată această situație la nivel bancar se poate transforma într-o nouă criză financiară.

  Potrivit unor rapoarte ale Federal Reserve Bank din Dallas, aproximativ 250.000 de angajați din opt state din SUA ar putea fi concediați în 2015 dacă prețul țițeiului nu va crește. Peste 50% dintre aceste concedieri vor avea loc în Texas, statul aflat în fruntea producției americane de petrol.

  CNN Money scrie deja că „Texasul se află în pericol de recesiune”. Iar Wall Street Journal a titrat că „Texas ar putea ajunge la o reesiune bazată pe prețul petrolului, citând un economist JP Morgan.

  Altfel spus, dacă scăderea prețurilor petrolului va continua, SUA vor fi lovite de șomaj, de scăderea activității economiei și posibil de recesiune. Iar efectele nu se vor limita la SUA.

  Cu toate acestea, Departamentul american de Comerț a reluat exporturile de petrol, aprobând cererile de vânzare a petrolului procesat peste hotare. Obama a luat această decizie fiind conștient de faptul că aceasta va crea o presiune în plus asupra ofertei de țiței și, implicit, pe scăderea prețurilor. În fapt, se pare că această decizie a lui Barack Obama urmărește un nou atac asimetric asupra economiei Rusiei, în condițiile în care Vladimir Putin a devenit dușmanul numărul 1 al Statelor Unite.

  De ce este văzut Putin drept dușmanul public nr.1 al americanilor? Pentru că încearcă să le împiedice toate planurile economice și geo-politice. Putin a distrus obiectivele strategice americane din Siria, Iran și Ucraina. Apoi, Putin și-a consolidat o serie de coaliții și alianțe: BRICS, Uniunea Economică Eurasiatică și Organizația pentru Cooperare din Shanghai – toate acestea reprezentând o provocare pentru SUA, dar și o alternativă viabilă pentru instituțiile financiare internaționale precum FMI și Banca Mondială.

  Altfel spus, Putin blochează intrarea SUA în Asia, întărind coalițiile anti-Washington, sabotând obiectivele americane de politică externă în Orientul Mijlociu, creând instituții rivale FMI și Băncii Mondiale, semnând contracte uriașe de energie cu aliații critici ai SUA, întărindu-și influența în piața unică a Uniunii Economice Eurasiatice și atacând fundația structurală pe care se sprijină imperiul american, dolarul.

  Răspuns
 3. marele Păcătos

  ultima ţară care va trece la euro va fi america – Sf.Îngeraş otroc Veaceslav.

  Răspuns
 4. daniel

  NU SUNT SECTANTI CEI CARE SARBATORESC CRACIUNUL SI ALTE SARBATORI CRESTINE PE STIL VECHI..SUNT RAMASI IN URMA CU 13 ZILE…

  Răspuns
  • marele Păcătos

   Daniele, Hristos a fost răstignit în ziua de vineri, iar voi (şi toţi ceilalţi conformiştii cu jido-masoneria, mă refer doar la ierarhii din vremea respectivă), aţi început să vă veseliţi, fiindcă deja nu astăzi moare Hristos-Dumnezeu, dar a murit cu 2 sătpămâni în urmă.
   Cu asta se denigrează adevărul.

   Cel ce este credincios în foarte puţin şi în mult este credincios; şi cel ce e nedrept în foarte puţin şi în mult este nedrept. (Luca 16:10)

   Aşa-că sfatul meu este: cercetaţi-vă pe voi înşivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке