Selectați pagina

Embargoul rusesc declanșează proteste în Polonia: Fermierii sunt nemulțumiți de compesațiile acordate de Comisia Europeană

Embargoul rusesc declanșează proteste în Polonia: Fermierii sunt nemulțumiți de compesațiile acordate de Comisia Europeană

protest-in-PoloniaO mulțime de producători din Polonia s-au adunat vineri în fața sediului Guvernului polonez din Varșovia și cer mai mulți bani ca și compensație pentru pierderile cauzate de embargoul impus de Rusia. Cei mai mulți dintre protestatari erau producători de mere care susțin că au cel mai mult de pierdut.

Maciej Majewski reprezentant al firmei de consultanță FreshMazovia, guvernul polonez a făcut prea puțin și măsurile au venit prea târziu, astfel că s-a ajuns în actuala situație a producătorilor de mere. “Există aproximativ 1,5 milioane de tone de mere depozitate în condiții de atmosferă controlată ceea ce-i va ajuta pe fermieri să le salveze pentru și vor salva pentru ceva timp, aşa ca îndemn oamenii să nu intre în panică”, declară acesta pentru freshfruitportal.com.

Acesta recomandă ca fermierii să încerce să se concentreze pe alte piețe, să exporte și în alte părți și să nu se bazeze doar pe Rusia. Potrivit acestuia o diversificare a piețelor este soluția de care au nevoie fermierii, iar acest lucru va reduce dependența de o singură piață.

Sursa: http://agrointel.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке