Selectați pagina

Elveţienii au votat în favoarea acordării de puteri sporite serviciilor de informaţii. Măsura vizează spionii străini, hackerii sau a extremiştii violenţi

Elveţienii au votat în favoarea acordării de puteri sporite serviciilor de informaţii. Măsura vizează spionii străini, hackerii sau a extremiştii violenţi

spionaj-onlineAlegătorii din Elveţia au votat duminică în favoarea acordării de puteri sporite serviciilor de informaţii, autorizându-le să intercepteze comunicaţiile telefonice şi electronice, în contextul temerilor tot mai mari în legătură cu securitatea, notează The Associated Press online.

În cadrul referendumului naţional pe acestă temă, peste 65% dintre votanţii au decis în favoarea noii legi care ar drept rol să permită serviciilor de informaţii să contracareze mai bine ameninţările la adresa securităţii ţării, venite din partea spionilor străini, hackerilor sau a extremiştilor violenţi.

Potrivit legii, Serviciul Federal de Informaţii şi alte instituţii au permisiunea de a intercepta comunicaţiile telefonice şi electronice şi de a monta camere şi microfoane pentru a monitoriza suspecţii care sunt consideraţi că ar reprezenta o ameninţare clară, însă aceste măsuri trebuie să fie în prealabil autorizate de un tribunal administrativ federal şi consilieri de control.

Opozanţii acestei măsuri spun că va afecta negativ libertăţile civile şi va pune sub semnul întrebării neutralitatea Elveţiei.

Sursa: http://www.mediafax.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке