Selectați pagina

Elevii vor putea învăţa în faţa televizoarelor. Pedagogi din Chișinău și 32 de echipe de filmare pregătesc conţinuturi educative

Elevii vor putea învăţa în faţa televizoarelor. Pedagogi din Chișinău și 32 de echipe de filmare pregătesc conţinuturi educative

Un grup de pedagogi din capitală, împreună cu 32 de echipe de filmare, elaborează conţinuturi educative, a câte 15 minute, care vor fi difuzate online şi pe canalele naţionale de televiziune, a declarat primarul general Ion Ceban, la o conferință de presă, citat de Radio Chisinau.

Pedagogii pregătesc 4800 de astfel de lecţii. Municipalitatea va aloca patru milioane lei pentru prima etapă a acestui proiect. Ion Ceban a declarat că prioritară este dotarea profesorilor cu posibilităţi tehnice, apoi va fi analizată şi capacitatea de dotare a elevilor. „Se poartă discuţii cu agenţi economici în vedere realizării posibilităţii ca aceste lecţii să poată fi difuzate pe canale naţionale de televiziune, or elevii din Chişinău cu siguranţa au toţi televizoare acasă”, spune primarul.

În legătură cu platforma de înscriere a copiilor în clasa întâi, primarul a precizat că aceasta nu este temporar funcţională, deoarece Ministerul Educaţiei a amânat înscrierea la școală în legătură cu situaţia pandemică din ţară. Autoritățile vor comunica când procedura va putea fi reluată.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii