Selectați pagina

Elevii, părinţii şi profesorii pot evalua conţinutul manualelor şcolare

Elevii, părinţii şi profesorii pot evalua conţinutul manualelor şcolare

manualeMinisterul Educaţiei din Republica Moldova a lansat procesul de evaluare a conţinutului şi calitatea manualelor şcolare „Vreau manuale bune”.

Ministerul Educaţiei a lansat un chestionar online de evaluare a manualelor, unde părinţii, profesorii şi elevii pot alege dintr-o listă de titluri ce trebuie reeditate până în anul 2017.

Procesul de evaluare se va desfăşura în trei etape. La prima etapă sunt propuse pentru evaluare 34 de titluri de manuale, care urmează să fie reeditate în 2017. În acest scop, ministerul distribuie chestionare tipizate unui numar reprezentativ de profesori în toate raioanele.

La următoarea etapă, elevii, părinţii şi alte cadre didactice decât cele selectate de către direcţiile de învăţământ la etapa 1, se pronunţă pe marginea calităţii manualelor prin intermediul unui chestionar online. Într-un final, grupuri de experţi a câte 3-5 persoane, în baza evaluărilor venite de la părinţi, cadre didactice şi elevi, vor genera un raport de analiză a calităţii fiecărui manual şi vor totaliza propunerile de modificare. Rapoartele finale vor fi transmise editurilor.

Platforma este disponibilă în două limbi, în română şi în rusă, iar chestionarele online sunt disponibile pentru a fi completate până la data de 19 octombrie 2015.

Sursa: adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *