Mișcarea feministă pentru egalitate a ajuns pînă în punctul cînd se vrea ca femeile să se prezinte la oficiile de recrutare în armată

Cu siguranță că feministele americane nu vorbesc în numele tuturor femeilor din America dar știți cum se spune: copilul care plânge mai tare, acela primește primul de mâncare.

Așa și cu feministele. Au tot strigat cât au putut de tare că vor „egalitate” în toate cele și la orice nivel în societatea americană încât acum primesc, în sfârșit, ceea ce și-au dorit.

Problema este  că același lucru îl primesc toate celelalte femei, chiar dacă nu și-au dorit asta.

În speță, mișcarea feministă pentru egalitate a ajuns până în punctul în care se pune foarte serios problema de a li se cere femeilor să se prezinte la oficiile de recrutare în armată.

Asta pentru că bărbații sunt obligați să o facă.

După cum relatează reporterul PJ Media, Tyler O’Neil, o organizație a bărbaților a intentat un proces federal, susținând că actuala obligativitate exclusivă a bărbaților de a se înregistra la serviciile de recrutare militară prin Sistemul de Selecție pentru Încorporare (SSI) este neconstituțională.

Până în prezent, cel puțin o instanță federală de judecată le-a dat dreptate.

Un judecător federal din Texas a hotărât săptămâna trecută, în cadrul unui proces intentat de Coaliția Națională a Bărbaților (NCFM), că Sistemul de Selecție pentru Încorporare (SSI)  încalcă prevederile anti-discriminare din Constituție prin faptul că numai bărbații sunt obligați să se înregisreze la recrutare.

Într-un interviu acordat lui O’Neil, un avocat al NCFM, Marc Angelucci, a spus că, în cazul in care SSI va face apel împotriva hotărârii, foarte probabil că apelul va fi respins întrucât discriminarea e vizibilă de la o poștă. Ba, mai mult, aproape sigur Congresul nu va vota o legislație care să elimine obligativitatea bărbaților de a se prezenta la recrutare astfel că, la un moment dat, femeile vor fi și ele obligate să o facă.

„Înregistrarea pentru recrutare exclusiv a bărbaților, stabilită de Legea Selecției în Serviciul Militar, încalcă prevederile Celui de-al V-lea Amendament al Constituției SUA, a hotărât judecătorul Gray H. Miller.

Deocamdată, hotărârea lui Gray nu va schimba modul în care operează Pentagonul. Departamentul Apărării va cere în continuare doar bărbaților să se înregistreze. De asemenea, o comisie formată din 11 memebri și numită de Congresul American va efectua un raport despre tema includerii, de anul viitor, și a femeilor în regimul de recrutare.

Femeilor, și pentru asta îi puteți cere socotoeală lui Obama

„Din punctul de vedere al comisiei, hotărârea judecătorească în sine nu schimbă nimic”, a declarat pentru cotidianul USA Today Joe Heck, general în rezervă și actualmente congresman care prezidează Comisia Națională pentru Servicii Militare, Publice și Naționale.

Ziarul mai notează că obligativitatea femeilor să se înregistreze pentru recrutare este doar unul dintre finalurile posibile ale bătăliei din justiție. Este foarte posibil Congresul să elimine și obligativitatea bărbaților de a se înregistra pentru recrutare, deși această direcție e mai puțin probabilă, în condițiile în care Rusia și China devin amenințări tot mai mari.

Trecând peste „profeția” lui Angelucci că SSI va pierde apelul în instanță, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiție al SUA, Kelly Laco spune că guvernul nu prea va avea de ales decât să repecte o lege a Congresului. Gray este membru al Celui de-al Cincilea Circuit, așa încât apelul se va putae face într-o instanță din New Orleans.

Dar stați, nu cumva Curtea Supremă a SUA a decis în 1981 că excluderea femeilor din procesul de recrutare este ok? Ba da, în cazul Rostker vs. Goldberg înalta curte a hotărât că, din moment ce nu există posturi de combatant la care pot aplica și femeile, în acest caz obligativitatea stabilită de Congres ca numai bărbații să fie înregistrați pentru recrutare este de bun simț. Prin hotărârea sa, judecătorul Miller a stabilit acum că situația s-a schimbat.

„Totuși, în aproape patru decenii de la cazul Rostker, oportunitățile pentru femei în armată au crescut dramatic”, scrie el. „În anul 2013, Departamentul Apărării a eliminat oficial toate restricțiile bazate pe gen. Astfel, femeile sunt acum eligibile pentru toate posturile militare, inclusiv pentru cele combatante”.

Cu alte cuvinte, femeilor, dați vina pe liberalismul și supunerea lui Obama în fața cererilor feministe.

Legea în cauză este Legea Selecției în Serviciul Militar; Congresul va trebui să o modifice pentru a se alinia hotărârii instanței federale, dacă hotărârea lui Miller rămâne valabilă și după apel.

Sursa: https://www.naturalnews.com/2019-02-26-feminists-demanded-equality-women-military-draft.html

Traducere: Ortodox Info.ro