Primul vaccin anti-COVID din lume a fost deja testat, iar un voluntar a acceptat să vorbească despre această procedură.

Britanicul a dezvăluit efectele adverse în urma administrării serului realizat de britanicii de la Oxford, în colaborare cu compania AstraZeneca.

„M-am trezit la ora 2:00 dimineața și înghețam, dar aveam o temperatură de peste 39 de grade. M-am simțit incredibil de slăbit și nu am putut să mă ridic și să mă mișc, așa că prietena mea a trebuit să-mi cumpere un paracetamol.

Temperatura a persistat aproximativ o zi și m-am simțit foarte slăbit și letargic și nu am putut face nimic”, a dezvăluit voluntarul, care a preferat să-și păstreze anonimatul, scrie Daily Mail, citat de Active News.

De-a lungul primelor două zile după ce i-a fost administrat vaccinul, a avut și o durere de cap foarte mare, care l-a împiedicat să se concentreze, precum și frisoane persistente. El a spus că cele mai severe simptome au dispărut când s-a trezit în a treia zi după administrarea vaccinului, dar efectele secundare au continuat.

”M-am simțit slăbit pentru câteva zile după aceea, deși simptomele nu au fost la fel de severe ca în prima zi, ceea ce a fost îngrozitor”, a spus el.

Vaccinul de la Oxford ar urma să fie gata până la finalul anului 2020, ori începutul anului 2021. Dezvoltarea vaccinului se află „pe drumul cel bun”, a declarat Pascal Sorior, CEO Astra Zeneca.

Marea Britanie se numără printre cei care s-au înscris pentru a achiziționa milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca, în cazul în care dezvoltă un vaccin de succes. În prezent, acesta se afla în Faza 3 de testare în țări precum Marea Britanie, Statele Unite, Brazilia și Africa de Sud.

Reamintim că gigantul farmaceutic AstraZeneca a început și testarea, în paralel, a unui tratament împotriva COVID-19, bazat pe anticorpi.

Sursa: https://www.dailymail.co.uk/news/article-8718243/Covid-vaccine-volunteer-keen-eager-second-dose-despite-halting-trials.html