Selectați pagina

Efectele antibioticelor

Efectele antibioticelor

antibiotice2O prietena apropiata a fost pusa la un regim cu antibiotice pe termen lung pentru o infectie bacteriana cronica pulmonara foarte neobisnuita. Ea a inceput sa observe dureri nervoase, simptome artritice si insomnie dupa cateva luni, in ciuda administrari puternice de probiotice. Dupa ce a vizitat un forum despre amoxicilina, ea a descoperit ca multi altii au avut reactii adverse similare.

Antibiotice, probiotice, si paradigma monopolului medical

Aproape toata lumea care stie ceva despre flora intestinala stie ca e intelept sa mananci alimentele probiotice dense si suplimente in timpul si dupa utilizarea de antibiotice. Dar cand a fost ultima oara cand un doctor va recomandat asta in timp ce va scris o reteta medicala pentru antibiotice?

Aceeasi persoana mentionata mai devreme a spus mai multor medici diferiti din clinica problemele sale, si toti s-au incruntat sau au ridicat din umeri. Ei nu au auzit de aceste reactii adverse, care au fost coroborate de catre mai multi utilizatori ai amoxicilinei pe forum. Si totusi, nici un doctor nu a intrebat daca ea a luat probiotice. Dupa toate aparentele, cazul ei se pare ca nu este unul neobisnuit.

O sperietoare mare in cercurile medicale sunt microbii si bacteriile virulente rezistente la antibiotice. Medicii dau vina pe folosirea frecventa si peste masura de antibiotice ca fiind motivul pentru care bacteriile au evoluat. Dar ei continua sa prescrie antibiotice, chiar si pe termen lung.

Antibioticele sunt peste tot

Consumatorii de carne si produse lactate iau in mod constant antibiotice. Antibioticele sunt injectate in animale si, de asemenea, puse in hrana lor. Ulterior, oamenii care consuma aceste produse de origine animala au parte si de aceleasi antibiotice.
Utilizarea ostentativa a antibioticelor pentru prevenirea bolii in exploatatiile agricole si in fabricile supraaglomerate ascunde un secret care este chiar mai rau: antibioticele fac animalele sa se ingrase mai repede prin distrugerea florii intestinale probiotice. Dar fermierii se bucura pentru asta!

Distrugerea florei intestinale umane invita probleme fizice si psihice

Sa se ingrase mai repede se intampla la oamenii care iau antibiotice, pentru acelasi motiv pentru care se intampla si cu animalele de ferma, distrugerea florei intestinale. Pe langa faptul ca este importanta pentru digestie, flora intestinala probiotica are mai mult decat doar o functie de imunitate.

Prima este de a preveni bacteriile rele sau microbii fungici sa scape din mana. Prea multa candida si nu suficiente  bacterii prietenoase creaza o crestere exagerata a candidei, ce rezulta intr-un paradis simbiotic pentru celulele canceroase.

Chiar din intestin, bacteriile probiotice joaca un rol important in declansarea celulelor care ucid bolile din sange si servesc si altor functii imunitare reglementate atat in sange cat si in celulele organelor. Digestia este foarte importanta, dar microbii intestinali probiotici merg dincolo de digestie ei formeaza practic pana la 80% din sistemul nostru imunitar.

Recent, un numar mic de pionieri in medicina au venit cu dovezi ca dezechilibrele florei intestinale sunt cauza cresterii numarului de tulburari mintale. Dr. Natasha Campbell-McBride din Marea Britanie si-a bazat practica pediatrica incercand sa vindece toate tipurile de tulburari de comportament si de dieta prin utilizarea probioticelor pentru a restabili sanatatea intestinala.

Ea a descoperit ceea ce ea numeste (Stomacul si Sindromul Psihologic) reusind astfel sa-si trateze fiul de autism. Aceasta trece dincolo de paradigma monopolului medical! Puteti afla mai multe despre munca ei aici. http://www.gaps.me/
Antibioticele pot avea locul si timpul lor, dar nu este peste tot sau tot timpul. Multi considera ca este intelept sa opteze pentru antibiotice pe baza de plante ca o alternativa.

Comentarii personale :

In conditii de urgenta, in situatii extreme..un absolut DA. Antibioticele pot si au salvat multe vieti. Dar continui sa sustin si sa repet obesesiv, oamenii trebuie sa se concentreze pe prevenirea bolilor. Putem spune la fel despre operatia pe cord, in situatii extreme, de urgenta, da este complet necesara si utila..dar cine vrea sa ajunga in situatia asta. Incercati profilaxia, lasati antibioticele ca pe o ultima varianta.

Organismul uman se poate vindeca singur in conditiile in care beneficiaza de conditii propice. Iar cele mai importante sunt alimentatia sanatoasa si odihna. Incercati sa priviti animalele cand sunt bolnave…un caine bolnav de exemplu sta ghemuit si doarme zile intregi, fara sa manance sau sa bea apa. Intuitia ii spune sa aloce toata energia corpului pentru vindecare.  Oamenii in general trag de ei pana cad jos si apoi se umfla cu tot felul de medicamente in speranta ca isi vor reveni. Iar celebra supa de gaina pentru raceala si alte astfel de remedii nu sunt decat o piedica in calea vindecarii.

Sfatul meu este….folositi antibioticele ca o ultima varianta. Incercati inainte orice alt remediu naturist.

Eu personal am avut partea mea destul de mare de antibiotice si dintre cele mai puternice. Pot sa va zic doar ca in combinatie cu alte probleme de stomac si de gat mi-am facut un mare rau. In schimb de cand am inceput sa acord o importanta mult mai mare alimentatiei sanatoase..problemele au disparut si sper sa nu mai fiu nevoit sa iau vreun antibiotic vreodata.

Care au fost experientele voastre cu antibioticele?

Sursa: viataverdeviu.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

11 Comentarii

 1. marele Păcătos

  Interesant articol, merci!

  Cel mai puternic antibiotic natural este Pojarniţa (Зверобой), acest buruian distruge doar elementele patogene din organism şi de flora omului nu se atinge.
  E un antibiotic [inteligent].
  Mai e şi un somnifer puternic ))

  Răspuns
  • m

   Mai spuneti va rog niste plante folositoare.

  • marele Păcătos

   cistotelul nimiceşte orice tip de cancer.
   cistotelul nu uscat, ci planta tăiată cu foarfeca, se stoarce prin maşina de tocat carne, apoi masa se trece printr-un tifon în aşa fel ca să se scurgă sucul într-un vas, după care vasul se pune într-un vas întunecat, şi se pune la rece (în frigider sau în beci), astfel se păstrează până la 3 ani.

   administrarea lui trebuie strict după reţetă
   contează cantitatea, traducerea încă nu am finisat, dar degrabă o gătesc..
   (!) trebuie de aşteptat reţeta, fiind-că supradozajul poate avea efectul paraliciului plămânilor.

  • Slava

   da tu ai carte de lu otrok? vapse se poate in moldova de gasit cartulia lui?

  • marele Păcătos

   Cartea Sf.Îngeraş Veaceslav este fără erezie doar Посланный Богом

   eu am 2 ediţii din 2007 şi din 2013.

   sursa în rusă:
   http://3rm.info/41746-poslannyy-bogom.html

   dacă ai nevoie de capitolul cu plante în română, acatist în română – lasă măilu’

  • m

   Dar cind coace vreo rana si se inflameaza pina la vinat, cum se poate de tratat?

  • marele Păcătos

   Sfântul Îngeraş zice că pentru rane, muşcături de câine, ulcere maligne şi tumori canceroase ajută cenuşă de urzică cu sare.

  • m

   Multumesc mult pentru raspuns. Nu aveam urzica si am pus pepene murat, cu ajutorul Domnului, s-a rezolvat!

 2. marele Păcătos

  peste 600 pagini, însă să fie mai eficient, setezi 4 pagini pe 1 foaie, împarţi la jumătate, apoi pe ultima foaie jos scrii – continuarea pe viceversă, şi pui exact aşa toate aceste foi deja imprimate, şi se imprimă a 2-a jumătate pe partea curată.
  se primeşte 8 pagini pe 1 foaie.

  de alta, cărţile sunt cu un tiraj destul de mic 2000 exemplare, şi trebuie doar la comandă, însă desigur că mai simplu este să o imprimi.

  aşa avere ca această carte nu a mai fost editată, anume ediţia din 2013, sunt anexate explicaţii la fiecare capitol.
  şi despre ozn-diavoli, şi despre dinozauri-diavoli etc etc.
  şi despre oameni mari (fără suflet), oraşul atlantida din oceanul pacific, foarte multe taine despre aceea cum ozn fură pe oameni, taine care până acum nici un sfânt şi nici un preot nu le-a publicat, chiar dacă a ştiut câte ceva.
  se explică, că ce folos omului să citească Biblia şi să se silească să o înţeleagă? dacă înţelepciunea este dar de La Dumnezeu, şi omul cât de erudit ar fi el în mândria sa – Tainele Lui Dumnezeu nu le va cunoaşte..
  prin smerenie şi pocăinţă şi scârbe şi toate faptele Bisericii Ortodoxe poate pe om să-l îndrepteze la cele Dumnezeieşti, inclusiv şi la Sfintele Lui Taine.
  dacă primesc binecuvântare – mă apuc să traduc pentru românia, şi pentru moldovenii care nu cunosc limba rusă, a dacă nu primesc binecuvântare – înseamnă că nici timp nu mai este..

  Răspuns
  • Artiom

   Comment

  • Artiom

   Bravo, Domnul sa te ajute.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.