Selectați pagina

România. Amendament al legii obligativității educației sexuale în școli: Aceasta trebuie să se desfășoare DOAR cu ACORDUL scris al părinților

România. Amendament al legii obligativității educației sexuale în școli: Aceasta trebuie să se desfășoare DOAR cu ACORDUL scris al părinților

Educația sexuală în școli trebuie să se desfășoare doar cu acordul scris al părinților, potrivit unui amendament la Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului inițiat de parlamentarii PSD, Adrian Solomon și Titus Corlățeanu, cu susținerea deputatului liberal, Robert Sighiartău, informează Libertatea.

Potrivit sursei citate, amendamentul a fost propus, marți, 26 mai, și a primit vot favorabil. Următoarea etapă este votul în plen.

Patru deputați, respectiv deputatul independent Adrian Dohotariu, deputatul USR Cristian Seidler, deputata PNL Mara-Daniela Calista și deputata UDMR Éva-Andrea Csép, scrie Libertatea, au încercat să modifice amendamentul, în sensul ca acordul părinților să nu fie obligatoriu.

Reformularea amendamentului a fost respinsă,  însă se dorește reluarea acestei propuneri în plen.

La începutul lunii aprilie, în mijlocul stării de urgență decretată în contextul epidemiei de coronavirus, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede obligativitatea organizării în unitățile școlare a unor programe de educație pentru viață și pentru sănătate, inclusiv educație sexuală pentru copii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *