Selectați pagina

Educatia la domiciliu sperie statul

Educatia la domiciliu sperie statul

fsoc_scoala_acasa_01Pentru guvern, educatia la domiciliu – homeschooling – se aseamana cu o buruiana care se raspindeste, rezistind controlului. Educatia la domiciliu sperie statul. Parintii care isi educa copiii acasa nu pot fi amenintati de stat ca daca nu fac ce zice statul acestia nu vor mai primi fonduri. Dimpotriva, acesti parinti platesc dublu: taxe care sustin scolile publice de la care nu primesc nici un beneficiu, precum si in ce priveste oportunitatile pierdute, cum ar fi detinerea unui loc de munca, deci inca un venit. Dar “profitul” pe care il cistiga este o educatie solida pentru copiii lor. Ceea ce doresc acesti parinti este ca statul sa-i lase in pace.

Dar statul nu are aceasta intentie. Care ar putea fi motivele pentru care statul continua sa puna piedici familiilor care vor sa-si educe copiii?

Pe linga faptul ca statul pierde controlul asupra acestor copii, homeschooling-ul aduce rusine scolilor publice. Stirile abunda de elevi analfabeti sau abuzati de catre profesori sau colegi.

Copiii educati acasa aduc rusine scolilor publice si din punct de vedere economic. In medie, educatia unui copil educat la domiciliu este de $500-600 pe an, comparativ cu media de $10,000 pe an pentru elevii din scolile publice.

Copiii educati acasa slabesc legitimitatea si credibilitatea guvernului. Ei arata ca pot fi educati fara ajutorul guvernului, fara profesori si programe acreditate de stat.

Copiii educati acasa nu pot fi indoctrinati cu valorile ateiste ale statului. Ei nu pot fi invatati sa aiba atitudini corecte politic. Ei nu pot fi supusi experimentelor sociale practicate in scoli si nici nu pot fi indoctrinati cum ca guvernul este raspunsul la toate problemele omenirii.

Educatia acasa surprinde lupta dintre individualism si autoritarism. Drepturile parintilor si ale copiilor sint incalcate de stat. Acestia contesta competenta si monopolul statului. Parintii nu vor da inapoi pentru ca este in joc bunastarea si viitorul copiilor lor. Din pacate, nici statul nu va da inapoi. Bunastarea si viitorul lui sint, de asemenea, in joc.

Sursa: Enjoying homeschooling’s Weblog

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке