Selectați pagina

Editorii de presă europeni: Actul UE privind libertatea mass-media este o amenințare la adresa libertății presei

Editorii de presă europeni: Actul UE privind libertatea mass-media este o amenințare la adresa libertății presei

Credeați că vă vor mulțumi pentru narațiunea aliniată păstrată până acum? Greșit! Acum ei strâng și mai mult lațul.

Editorii europeni: Actul UE privind libertatea media este o amenințare la adresa libertății presei

Editorii europeni: Actul UE privind libertatea media este o amenințare la adresa libertății presei

BRUXELLES-

‘În lumina publicării propunerii de Act european privind libertatea presei (EMFA), EMMA și ENPA constată cu consternare că Comisia Europeană a ales să prezinte o propunere care subminează principiile fundamentale ale libertății presei, fără a lua în considerare preocupările fundamentale exprimate de editorii de presă.

Acest lucru a fost precizat într-o notă publicată de organizații.

„Presa liberă și independentă a fost istoric exclusă de la monitorizarea reglementărilor autorităților media, ca recunoaștere a funcției sale democratice și a dreptului fundamental la informare. În plus, tratatele UE lasă politica în domeniul presei și al mass-mediei în general la latitudinea statelor membre, ceea ce permite reguli diferențiate în funcție de caracteristicile fiecărei piețe media naționale.

Nu vedem niciun motiv sau justificare pentru a armoniza și mai mult legislația privind mass-media la nivel european și pentru a plasa, pentru prima dată, presa scrisă și digitală sub supravegherea de reglementare a unui „Consiliu European pentru Servicii Media”, cu implicarea Comisiei Europene. Numai acest lucru ridică îngrijorări puternice cu privire la „capturarea politică” a mass-media în detrimentul libertății presei și a importanței acesteia pentru democrație”, se conchide.

Sursa: https://www.ansa.it/europa/notizie/rubriche/altrenews/2022/09/16/editori-europei-media-freedom-act-e-minaccia-alla-stampa_221b9bdc-8f91-4e09-a9fe-4c855639d3f0.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке