Aceasta este versiunea oficială poleită, ca să arate bine:

Preafericitul Părinte Arhiepiscop Hrisostom al II-lea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, a adormit murit luni dimineață la vârsta de 81 de ani după o îndelungată suferință. Potrivit unui anunț al Arhiepiscopiei, Preafericitul Părinte Hrisostom a decedat luni, 7 noiembrie, la ora 6.40, scrie basilica.ro. „Preafericitul a adormit în pace după ce a înfruntat cu curaj, răbdare și determinare creștină încercarea bolii sale”.

Ecumenistul ereziarh Hrisostom al Ciprului, a ajuns la capăt de drum

Ecumenistul ereziarh Hrisostom al Ciprului, a ajuns la capăt de drum

„Ceea ce am trăit toți cei care i-am fost aproape în orele dificile ale bolii lui a fost smerenia lui, noblețea sufletului său și profunda sa credință, precum și grija pentru turma lui”, se menționează în anunțul semnat de medicii care l-au îngrijit pe Arhiepiscopul Hrisostom.

Medicii au mărturisit că vor fi însoțiți mereu de „dreptatea, bunătatea, noblețea și zâmbetul” Arhiepiscopului.

Biserica Ortodoxă a Ciprului este o Biserică Autocefală iar teritoriul său este format din insula Cipru. Autocefalia Bisericii Ciprului a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Efes în 431.

Dăm la o parte poleiala și constatăm că Hrisostom:

1.S-a vaccinat

2.A fost un aprig propovăduitor nu al lui Hristos, ci a vaccinului ucigaș

3. A amenințat că va pedepsi și expulza din Sinod acei ierarhi care nu sunt de acord cu deciziile privind vaccinarea.

4. A spus că va pedepsi episcopii și preoții pentru că refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului, iar cei care nu se supun pot părăsi Biserica, relatează orthodoxia.info.

5. A amenințat că va tăia salariile preoților care îndeamnă credincioșii să nu se vaccineze și să nu poarte măști.

6.A anunțat suspendarea și posibila caterisire a preoților care refuză să se vaccineze anti-Covid.

În cele de mai sus s-au concretizat smerenia, noblețea sufletului, profunda sa credință, grija pentru turma lui, dreptatea, bunătatea, și zâmbetul arhiepiscopului. Și-a slujit cu devotament stăpânii, urmând a trece de-acum prin Judecățile Stăpânului Hristos.

Autor: Presbiter Iovița Vasile