Selectați pagina

Ecumeniștii fac și ei o sinaxă pe subiectul Creta, cu câteva zile înainte de cea anti-Creta

Ecumeniștii fac și ei o sinaxă pe subiectul Creta, cu câteva zile înainte de cea anti-Creta

Cu participarea mitropolitului Hrisostom de Messina (Grecia), joi, 30 martie, ora 17:00, în Aula Magna „Enrico Nicodemo“ a Institutului Ecumenic pentru Studii ecumenico-patristice „Sfântul Nicolae“ din Bari, Italia va avea loc între ortodocși și papistași colocviul teologic pe tema pseudo-sinodului din Creta.

Vor lua parte Francesco Cacucci, Arhiepiscopul Mitropolitan de Bari-Bitonto și Mare Cancelar al Facultății de Teologie Pugliese, Mons. Ambrogio Sperafico, Episcopul de Frosinone și Președintele Comisiei ICE pentru Ecumenism și Dialog, mons. Hrisostom Sabbatos, Mitropolitul de Messina (Grecia), prof.Constantin Preda de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

„Sfântul și Marele Sinod a fost o mare de comuniune pentru întreaga Biserică Ortodoxă și pentru lume, ale cărei fructe se culeg încet“.
(Bartolomeu I, Arhiepiscop al Constantinopolului)

NOTĂ:

Desigur, fructele se văd din plin. Dezbinare peste dezbinare, trădare peste trădare. Acestea sunt roadele unui sinod tâlhăresc, lipsit de insuflarea Duhului Sfânt.

Cât despre sinaxa anti-ecumenistă de pe 4 aprilie actualizăm cu câteva informații de la părintele Matei Vulcănescu:

Aceasta conferinta interortodoxa va aborda problema intreruperii canonice a pomenirii episcopilor care accepta pseudo Sindoul din Creta.

Oprirea pomenirii = schisma? etc. In ce conditii este schisma? In ce conditii nu este schisma? Va fi foarte actuala! Eu va recomand sa mergeti!
    E o mare surpriza pentru multi faptul ca parintele Theodoros Zisis a primit felicitari din partea multor ierarhi ai Bisericii Greciei pentru intreruperea pomenirii, aratand ca acesti ierarhi nu sunt straini de traditia Bisericii, unii explicand faptul ca din motive tactice nu intrerup pomenirea dar sunt intr-un suflet si o inima cu cei care au intrerupt pomenirea colegilor lor ierarhi care predica sau impun diferite erezii eclesiologice( denumite simbolic- ecumenism- materializat prin pseudo Sindoul din Creta) in eparhiile lor sau in general.

4 Aprilie 2017 Ora 5 PM
La Complexul Nuvelle kilometrul 7  Salonic- Oreokastro, autobuzul 56, Statia Lidl  
Organizeaza: Parinti Aghioriti, Societatea de Studii Patristice, Sinaxa  Cretanii Ortodocsi
Vor conferentia:
    – din partea Societatii de Studii Patristice-Parintele Theodoros Zisis, Profesor Emerit al Facultatii de Teologie din Salonic
 -Protoprezbiter Dr. Anghelos Anghelakopulos, Colaborator- consilier pe probleme de erezie- din partea Mitropoliei Pireului
– din partea monahilor aghioriti monahul Epifanie Kapsaliotis si monahul Sava Lavriotul
– din partea pleromei Bisericii Ortodoxe Romane care respinge Creta:  teolog Mihai Silviu Chirila
Vor Saluta conferinta reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, Romania, Ucraina, Sfantul Munte Athos (Gheron Gavriil) etc.
nota. Biserica Ortodoxa Romana nu este numai Patriarhul si Sinodul sau clericii in general, orice mirean membru deplin al Bisericii Ortodoxe Locale din Romania reprezinta prin marturisirea lui ortodoxa Biserica Locala din care face parte, institutionalizarea excesiva a Bisericii este defapt rodul clericalismului si duce inevitabil la secularism, extremele ducand intotdeauna la extreme.
cu drag,
preot Matei Vulcanescu
Sursa: Ortodoxinfo.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *